Blog

Tips om parasietenbesmetting te voorkomen

Wij spreken dagelijks veel mensen die last hebben van een parasietenbesmetting. Meestal komt men makkelijk met onze parasietenkruidenkuur van de parasieten af, maar soms is het wat lastiger en kost het meer tijd en moeite en zijn er ook andere middelen nodig. Al met al is het altijd beter om een parasietenbesmetting te voorkomen en daarom hier de beste tips om dat te doen

Read more

De voordelen van Henna voor het haar

De Hennaplant wordt al eeuwen door zowel mannen als vrouwen gebruikt voor het haar. Een niet alleen als haarverf. Wist je dat het regelmatig gebruik van henna diverse andere voordelen heeft en daarom door velen zelfs EEN WONDERMIDDEL VOOR HET HAAR wordt genoemd? Lees hier waarom

Read more

Phenoxyethanol; het onveilige alternatief voor parabenen

 

Iedereen weet zo langzamerhand wel dat parabenen onveilige chemische conserveringsmiddelen zijn die in verband worden gebracht met het veroorzaken van o.a. borstkanker. Ook cosmeticafabrikanten weten dat de consument hiervan op de hoogte is en daarom worden er tegenwoordig veel producten op de markt gebracht die “parabenenvrij” zijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er in plaats van parabenen andere chemische conserveringsmiddelen worden gebruikt, die ook niet veilig zijn. De meest gebruikte vervanging van parabenen is phenoxyethanol. Maar pas op: ook deze stof is niet veilig en wordt op grote schaal toegepast, zelfs in eko producten!

toxic

Read more

Veelgestelde vraag: Waarom verkopen jullie geen eco Nagellak?

De rede dat wij geen nagellak verkopen, is heel simpel: er bestaat geen 100% gifvrije, pure, gezonde nagellak en wij verkopen alleen producten die 100% puur en gifvrij zijn. Ook nagellak van eko-merken die door bio- en eko(web-) winkels verkocht worden, zijn niet vrij van chemische en onnatuurlijke stoffen...integendeel 
nailpolish

Read more

Wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen zijn een teken van afvalstoffen en/of uitdroging (vochtgebrek). Afvalstoffen moeten eigenlijk ontgift worden door de lever en daarna uitgescheiden worden door onze uitscheidingsorganen. Als dat proces te traag gaat, kan je wallen onder je ogen krijgen. Wat kan je ertegen doen:

Read more

Giftige stoffen in producten voor tieners en jongeren

Uit laboratoriumtesten blijkt dat veel tieners vervuild zijn met chemicaliën die voorkomen in cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten. Environmental Working Group (EWG) deed een onderzoek onder meisjes tussen de 14 en 19 jaar en vond in alle ingeleverde urine- en bloedmonsters kankerverwekkende en hormoonverstorende stoffen afkomstig uit cosmetica en verzorgingsproducten.

Read more

Nanodeeltjes in “natuurlijke” zonnebrandmiddelen: hoe kopers van natuurcosmetica worden belazerd.

Natuurlijke zonnebrandmiddelen maken gebruik van minerale zonnefilters zoals titanium dioxide en zink oxide. Als deze deeltjes heel fijn gemalen worden en kleiner zijn dan 100nm is er sprake van nanodeeltjes. Fabrikanten gebruiken nanodeeltjes om ervoor te zorgen dat het product geen witte waas op de huid achterlaat. Nanodeeltjes zijn echter zeer schadelijk voor onze gezondheid. Ze kunnen o.a. DNA-schade en kanker veroorzaken.
Uiteraard verkopen wij geen producten die nanodeeltjes bevatten. Onze zonnebrandmiddelen van Purenuffstuff en Mexitan Tropical Sands bevatten (ongecaote) deeltjes die groter zijn dan 100nm en kleiner dan 200nm en zijn dus absoluut nanovrij. Deze deeltjes zijn groot genoeg om op de huid te blijven liggen en niet te worden opgenomen (dus veilig), maar klein genoeg om niet overdreven zichtbaar te zijn en slechts een vaag wit waasje op de huid achter te laten.

Maar let op: er zijn “natuurlijke” en biologische zonnebrandmiddelen van bekende merken die wel nanodeeltjes bevatten en dus niet zonder meer veilig zijn.
 

Read more

Castorolie voor dikker haar en vollere wenkbrauwen en wimpers

Castorolie, of wonderolie zoals het ook wel genoemd wordt, heeft vele toepassingen. Wist u bijvoorbeeld dat het gebruikt kan worden om wenkbrauwen die te dun zijn geworden door teveel epileren weer voller en dikker te maken? Heel simpel door het elke avond na het reinigen van het gezicht op de wenkbrauwen aan te brengen en de hele nacht in te laten werken. Na 3 maanden is het effect zichtbaar. U kunt ditzelfde toepassen op te dunne wimpers en hoofdhaar. Castorolie bevat ricinolzuur dat een natuurlijke antibacteriële en schimmelwerende werking*. Het kan voorkomen dat bacteriën of schimmels de haargroei remmen. Castorolie is tevens rijk aan omega 9 vetzuren. Die voeden het haar, de haarfollikel en de huid eromheen. Castorolie wordt diep door de huid opgenomen en voedt zo ook de poriën en de follikels die haren produceren. Overige toepassingen van castorolie zijn: tegen geïrriteerde, jeukende huid, pigmentvlekken, wratten, littekens, schrale lippen en dunne wimpers.

Read more

Is jouw make-up nog goed?

Enkele weken geleden stond er in de krant dat 85% van alle vrouwen cosmetica gebruikt die over de t.h.t. datum is. Voeding die over de t.h.t. datum is, zal niemand meer in zijn mond stoppen, maar bij cosmetica zijn we ons minder bewust van het feit dat het product bedorven kan zijn en gezondheidsklachten kan veroorzaken. Circa 60%  van wat je op je huid smeert, kan namelijk door  je huid wordt opgenomen en in je bloedbaan terecht komen!

Tijd dus om ons meer te verdiepen in de houdbaarheid van je make-up en verzorgingsproducten en onze make-up tasjes en badkamerkastjes op te ruimen.

Maar hoe weet je nou of een product nog goed is of niet?

Read more

Acne op een natuurlijke manier verhelpen

Tijdens mijn werk als visagiste (zie saskiavandermolen.com) kom ik regelmatig modellen tegen die last hebben van acne. Dat is natuurlijk heel vervelend als je uiterlijk je visitekaartje is. Maar ook als je geen fotomodel bent is acne vervelend om te hebben. Ik geef mensen met acne al jaren hetzelfde advies en dat blijkt (aan de vele bedankmailtjes die wij krijgen) zeer succesvol te zijn.

Read more