Tips voor het kopen van veilige, echt natuurlijke verzorgingsproducten

Het gaat goed met de natuurlijke cosmetica branche; steeds meer mensen worden zich bewust van de hoeveelheid chemische stoffen in reguliere cosmetica en stappen over op natuurzuivere producten. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar dit succes heeft ook een keerzijde; de natuurlijke merken moeten grootschaliger gaan produceren en hun producten langer houdbaar maken om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Daarom worden er steeds meer conserveringsmiddelen en stabilisatoren e.d. toegevoegd en zien wij de ingrediëntenlijsten van natuurlijke producten langer en langer worden.

Soms wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke conserveringsmiddelen (bijvoorbeeld extracten uit etherische olie), leidt dit helaas bij steeds meer mensen tot overgevoeligheids- of allergische reacties (geschat wordt dat 1 op de 10 mensen hier last van heeft, dus dat is best veel). Erg vervelend aangezien veel mensen juist op natuurproducten overstappen omdat zij allergisch zijn voor reguliere producten.

Helaas zien wij ook steeds meer dat “natuurlijke” merken tegenwoordig gebruik maken van niet-natuurlijke conserveringsmiddelen (o.a. Phenoxyethanol). Dit is een stofje gemaakt van petroleum waar veel mensen allergisch voor zijn. Wij krijgen dan ook steeds meer vragen van klanten over ingrediënten en hoe natuurlijk bepaalde producten nou eigenlijk zijn.

Sommige synthetische conserveringsmiddelen worden zelfs goedgekeurd door bekende eko keurmerken (BDIH, Natrue)! U kunt er dus niet vanuit gaan dat de producten die u koop die zo’n keurmerk dragen ook daadwerkelijk 100% natuurlijk zijn (terwijl dat volgens ons juist de functie van deze keurmerken zou moten zijn).

Wij verkopen alleen producten die vrij zijn van synthetische en onveilige stoffen. Wij werken niet met keurmerken, maar selecteren onze producten uitsluitend op de ingrediënten. Als er iets in een product voorkomt dat niet 100% bewezen veilig is, komt het bij ons niet in de winkel. U kunt in onze webwinkel dus met een gerust hart winkelen en ervan uitgaan dat u een veilig en 100% natuurlijk product koopt. Als u naar een natuurwinkel of andere winkel gaat om verzorgingsproducten te kopen, raden wij u aan onze Printlijst uit te printen. Daarop kunt u de meest voorkomende ingrediënten opzoeken die in verzorgingsproducten voorkomen, zodat u zelf kan bepalen of een product wel of niet veilig en natuurlijk is.

 

 

 

Delen: