Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

De parasieten kruidenkuur voor huisdieren

Huisdieren hebben veelal dezelfde parasieten die wij ook kunnen hebben. Bijvoorbeeld Ascaris(rondworm), Mijnworm, Trichinella, Strongyloides, hartworm en verscheidene lintwormen. Het is mogelijk om via je huisdier parasieten over te nemen. Ter bevordering van de algehele gezondheid van jou en je huisdier is het goed om ook je huisdier een (aangepaste) parasietenkruidenkuur te geven, los van het ontwormen door uw dierenarts. Hoe doe je dat?

Je hebt nodig:

Een bosje peterselie
Zwarte walnootschil tinctuur of capsules
Alsemkruid
Kruidnagel

Uitleg kuur:

Alle doseringen zijn gebaseerd op een kat of hond van 5 kilo. Verdubbel de hoeveelheid voor een huisdier van 10 kilo, enzovoort. Ga niet te snel, zodat het dier kan leren om alles op te eten. Voer iedere dag slechts op met kleine hoeveelheden, totdat je op de maximaal aangegeven dosering zit (zie schema).

1. Peterseliewater: kook 3 minuten een grote bos verse peterselie in één liter water. Gooi de peterselie weg. Laat afkoelen en vries een groot gedeelte in een plastic bakje van 250 ml. Dit is de voorraad voor 1 maand. Doe 1 theelepel peterseliewater over het eten van jouw huisdier. Je hoeft niet te checken of hij alles op eet, zelfs de kleinste hoeveelheid die hij binnenkrijgt is voldoende.

Dieren hebben zeer veel parasieten, je moet voorzichtig zijn ze niet te snel te ontdoen van parasieten. Het doel van het peterseliewater is om de nieren goed te laten werken zodat dode parasieten snel kunnen worden afgevoerd. Ze zullen het peterseliewater heerlijk vinden. Misschien dat ze voelen dat het goed voor hen is. Geef een week lang het peterseliewater, voordat u begint met het geven van Zwarte walnootschil tinctuur.

2. Zwarte walnootschil tinctuur: 1 druppel over het eten. Dwing ze niet om het te eten. Tel nauwkeurig. Behandel katten slechts twee maal per week. Behandel honden elke dag. Zoals gezegd hangt de dosering af van het lichaamsgewicht van uw huisdier. Een hond van 15 kilo krijgt dan ook 3 druppels per dag, begin echter met 1 druppel en voer het dan per dag op met 1 druppel erbij. Gebruik dus Zwarte walnootschil tinctuur(normale sterke) of als u Zwarte walnootschil tinctuur extra sterk gebruikt, verdun het dan eerst(1:4).

Als uw huisdier overgeeft of diarree heeft: Laat NOOIT een kind de rommel van uw huisdier opruimen. Strooi er eerst zout en jodium op en laat het 5 minuten liggen voordat u het opruimt. Desinfecteer daarna uw handen met een oplossing van graanalcohol (jenever of wodka). Los 1 deel alcohol op in 4 delen water.

Begin een week later met de Alsemkruid.

3. Alsemkruid capsules (200-300 mg per capsule): open een capsule en neem een zo klein mogelijk snufje eruit en doe dat op het eten van uw huisdier. Doe dit een week lang voordat u met de kruidnagel begint.

Begin een week later met kruidnagel.

4. Kruidnagel: open een capsule en neem een zo klein mogelijk snufje eruit en doe dat op het droge eten van uw huisdier. Doe net alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, zodat u niet uw huisdier bang maakt. Let ook op hoe vrolijk en fit ze worden door de kruidenkuur.

Week 1: peterseliewater
Week 2: peterseliewater en Zwarte walnoot
Week 3: peterseliewater, Zwarte walnootschil tinctuur en Alsemkruid
Week 4: peterseliewater, Zwarte walnootschil tinctuur, Alsemkruid en kruidnagel

SCHEMA PARASIETEN KRUIDENKUUR VOOR HUISDIEREN

 

  Peterseliewater Zwarte Walnootschil tinctuur Alsemkruid capsule Kruidnagel capsule
week dosering: theelepels over het eten dosering: druppels op het eten, katten 2 x p/w, honden dagelijks dosering: open capsule, doe een klein snufje op het eten dosering: open capsule, doe een klein snufje op het eten
1 1 of meer afhankelijk van gewicht      
2 1 of meer 1    
3 1 of meer 1 of meer afhankelijk van gewicht 1  
4 1 of meer 1 of meer 1 1
5 1 of meer 1 of meer 1 1