Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Droge huid

Huidcrèmes bevatten over het algemeen ingrediënten die afkomstig zijn van aardolie. Dit zijn verzadigde vetten (paraffine) die zich als een gesloten vetlaag over de huid heen leggen. Ze verstikken de huid, er kan geen zuurstof meer en de huid maakt zelf geen huidvetten meer aan. Zo ontstaat paraffineverslaving: de huid wordt afhankelijk van producten waarvan paraffine het hoofdbestanddeel is en gaat droog en onprettig aanvoelen op het moment dat er gestopt wordt met dit soort producten. Gelukkig zijn er goede crèmes zonder paraffinebestandelen op de markt. Het duurt minstens een maand om van paraffineverslaving af te komen. De huid moet herstellen en wennen aan goede verzorging.
Pas verder op met reinigingsproducten. Deze bevatten vaak agressieve ingrediënten zoals SLS die niet alleen vuil van de huid verwijderen, maar ook goede vetten die onze huid nodig heeft als bescherming, om haar te hydrateren en om rimpels te helpen voorkomen.

Verzorging
Verzorging van binnenuit: eet voldoende goede vetten zoals koudgeperste lijnzaad- en olijfolie (rauw, bijvoorbeeld over een salade), avocado en rauwe noten en zaden. Vermijd geraffineerde vetten zoals gefrituurd voedsel en ander junkfood. Ook het reinigen van de lever kan behulpzaam zijn bij een droge huid. De lever speelt namelijk een belangrijke rol in de vethuishouding en wanneer zij verstopt zit of vervuild is, kan dit effect op de huid hebben.
Indien uw huid niet vet- maar vochtarm is, is het belangrijk meer zuiver water te drinken en ervoor te zorgen dat de nieren hun functie goed vervullen. Pas echter op met het het drinken van liters kraanwater per dag als je in een gebied woont waar er veel kalk in het water zit; dit kan namelijk de huid uitdrogen. Ook het veelvuldig wassen van de huid met kraanwater kan de huid uitdrogen. De huid heeft een natuurlijk beschermingslaagje dat je er niet steeds af wilt spoelen (het zit er tenslotte niet voor niets!).
Verzorging van buitenaf: gebruik om de huid te verzorgen een olie die rijk is aan essentiële vetzuren, bijvoorbeeld tarwekiem-, amandel-, walnoot- of avocado-olie. Breng een paar druppels olie met de vingertoppen aan op de nog iets vochtige huid. Of gebruik een crème zonder paraffine, bijvoorbeeld Cream Dream Rose & Vanilla in combinatie met Nourishing Night Cream. Of, als uw huid extraam droog is, kunt u Sheasouffle of Neutral gezichtscreme proberen. Klik hier om deze producten in onze webwinkel te bekijken.

Reinig de huid verder niet te vaak met kraanwater, gebruik liever rozenwater of zuiver water dat mineraalarm en zacht voor de huid is. Puur Rozenwater is bijvoorbeeld te vinden in onze webwinkel.

Daarnaast kunt u de volgende recepten proberen:

Avocadomasker (voor de droge huid die vocht en voeding nodig heeft)
Meng 2 dessertlepels (10 ml totaal) geprakte avocado met 1 dessertlepel (5 ml) biologische yoghurt en 1 dessertlepel vloeibare honing. Breng op het gezicht aan, maar niet op de huid rondom de ogen, laat 15 minuten intrekken en spoel met warm water af.

Abrikozenmasker (verzachtend, voor de droge huid)
Schil 2 verse abrikozen en maak ze fijn tot een gladde moes, doe hier een dessertlepel (5 ml) olie (avocado-, amandel-, olijf-, tarwekiem-) bij en roer goed door. Doe het op het gezicht en laat 15 minuten inwerken. Spoel het daarna af.