Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Gecombineerde huid

De gecombineerde huid kan op de wangen wat droog aanvoelen en op de t-zone wat vetter zijn. Op de t-zone kunnen zich af en toe puistjes voordoen. Als u regelmatig make-up draagt (foundation of poeder), kunt u ook het advies lezen wat daar gegeven wordt.

Verzorging:
Verzorging van binnenuit: belangrijk voor een mooie huid is veel water drinken (2 liter per dag; kruidenthee is ook prima) en zorgen voor voldoende goede vetten in het dieet (vette vis, avocado, lijnzaadolie, olijfolie (rauw), noten, pitten en zaden). Verder is het aan te raden sigaretten, alcohol, junkfood en snoep zoveel mogelijk te vermijden. Zeker wanneer uw huid er dof uitziet of u regelmatig last heeft van puistjes op de T-zone is het aan te raden het nuttigen van zoetigheid en koolhydraten te vermijden danwel sterk te verminderen. Een goede manier om de dag te beginnen is door na het opstaan een halve liter zuiver water met daarin het sap van een hele citroen te drinken. Dit zuivert het bloed en helpt om afvalstoffen af te voeren.
Verzorging van buitenaf: Indien u verder geen huidproblemen heeft, kunt u het beste uw huid zoveel mogelijk met rust laten. Gebruik in dat geval zo min mogelijk producten en reinig de huid alleen als het echt nodig is (vaak volstaat lauw water of rozenwater). Om oogmake-up te verwijderen kunt u jojoba- of amandelolie gebruiken. Het prikt niet in de ogen en u heeft meteen een mooi vetlaagje rondom de ogen dat 's nachts de huid voedt en rimpels helpt te voorkomen. Als de huid na het wassen op sommige plekken wat trekkerig/droog aanvoelt en op andere plekken (T-zone) wat vetter is, kunt u het volgende doen: meng gelijke delen aloe-vera-gel en jojoba-olie en smeer dit op de huid. Dit voedt en hydrateert de huid zonder een dikke vettige laag achter te laten. Of u kunt een natuurlijke, niet vette hydratenrende crème gebruiken, bijvoorbeeld Logona Pur vochtinbrengende crème of de Problem skin moisturiser van Purenuffstuff (bij een gemengede huid met puistjes), Voor de gemengde huid die meer droog dan vet is, is de Cream Dream van Purenuffstuff zeer geschikt. Zie voor meer informatie over de verzorging van de gecombineerde huid ook de adviezen voor droge en/of vette/probleemhuid.