Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Mineraal- en Bronwater

Veel mensen denken dat mineraal- of bronwater uit flessen of waterkoelers zonder meer beter is voor onze gezondheid, maar hier kan je niet zonder meer van uitgaan. Kraanwater wordt gecheckt op 57 verschillende schadelijke stoffen, water uit flessen slechts op 15. De kwaliteitseisen voor leidingwater zijn dus veel hoger dan die voor water uit flessen. Bovendien is het drinken van flessenwater erg duur en is het vaak een heel gesleep en gedoe om voldoende flessen water thuis op voorraad te hebben.

Plastic Flessen
Ook zijn er de laatste tijd steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat het plastic waarvan de fles gemaakt is giftige stoffen afgeeft aan het drinkwater (onder andere BPA). Het water zit vaak maanden in de plastic fles voordat hij bij je in de koelkast staat. Er wordt dan ook steeds meer geadviseerd om alleen water uit glazen flessen te drinken. Verder kunnen er tijdens het bottelen giftige oplosmiddelen in het water terecht komen, bijvoorbeeld methyl- of isopropyl alcohol, die gebruikt worden om de leidingen van het bottelapparaat mee te reinigen en te desinfecteren. Deze oplosmiddelen zijn carcinogenen. Als je mineraal- of bronwater drinkt, onderzoek dan eerst waar het water vandaan komt en of het een betrouwbaar merk is en koop het alleen als het in een glazen fles zit. Kies altijd voor een merk met zo min mogelijk miernalen; de mineralen in flessenwater zijn mineralen in anorganische vorm en die kunnen nadelige effecten op het lichaam hebben (haal je mineralen leiver uit groente en drink mineraalarm of mienraalvrij water zoals gedestilleerd water).

Milieuvervuiling
Jaarlijks komen er meer dan honderden miljoenen waterflessen op de vuilnisbelt terecht. Deze plastic flessen worden gemaakt van petroleum-materiaal en de reststoffen zijn zeer schadelijk en belastend voor het milieu. Glazen flessen zijn dus niet alleen beter voor onze gezondheid, ze sparen bovendien het milieu.