Eén tot Vijfdaagse Nierenkuur

zuiverend voedselprogramma van 2 dagen (rauwe voeding) plus 3 dagen sapvasten in het midden van de vijfdaagse kuur

HOE JE DE EENDAAGSE NIERENKUUR DOET
Volg dag 1 van de Vijfdaagse Nierenkuur (stap 1 t/m 5). Herhaal de Eéndaagse Nierenkuur naar behoefte 1 x per week of 1 x per maand totdat de kruiden op zijn (dat is in totaal 5 x de Eéndaagse Nierenkuur).

HOE JE DE VIJFDAAGSE ONTGIFTINGSKUUR DOET

Deze vijfdaagse nierenreiniging is ontworpen om doordeweeks te doen, op je werk of tijdens je normale wekelijkse routine.
Veel mensen zullen geen zin hebben om in het weekend een reinigingskuur te doen en je zult zien dat als je het wel doet, net je vrienden of familie bellen en voor je het weet heb je het verpest. Het weekend, plezier maken, vrienden, feestjes en eten horen bij elkaar. Doordeweeks ben je zo druk met je werk dat je het nauwelijks in de gaten zult hebben dat je de kuur gedaan hebt, DE TIJD ZAL VOORBIJ VLIEGEN. Je zou zelfs een voorbeeld kunnen zijn voor sommige van je collega´s!
Voor het volgen van deze kuur is het raadzaam ervoor te zorgen dat de darmen optimaal werken zodat afvalstoffen direct kunnen worden uitgescheiden. Als je last van trage stoelgang hebt, dat wil zeggen: als je minder dan 1 tot 2 x daags ontlasting hebt, raden wij je aan bij deze kuur een potje Darmformule 1 te bestellen; Darmformule 1 zal je stoelgang stimuleren en ervoor zorgen dat losgekomen afvalstoffen direct je lichaam verlaten.

 

 

Stap 1: Drink 2 glazen (ca. 500 ml) zuiver water*

 

Stap 2: Maak de verse Nierenshake en drink hem ’s ochtends direct op nadat je de 2 glazen water op hebt.

Stap 3: De Parsley & Cornsilk Thee en de Dandelion & Marshmallow Formula: maak de thee volgens onderstaande uitleg en drink hem verdeeld over de dag op (dat is ca. 3 grote koppen van 300 ml). Neem tevens in elke kop thee ca 3,33 ml Dandelion & Marshmallowformula (dat is in totaal ca. 10 ml per dag verdeeld over de 3 koppen thee, dus 3.33 ml per keer, per kop thee). Drink de eerste kop thee met daarin de eerste dosis Dandelion & Marshmallowformula 15 minuten nadat je de verse Nierenshake op hebt. Drink de tweede kop thee met daarin de tweede dosis Dandelion & Marshmallowformula ’s middags tussen lunch en diner en drink de derde kop thee met daarin de derde dosis Dandelion & Marshmallowformula ’s avonds.

 

Stap 4: Drink 1 uur nadat je de eerste kop Parsley & Cornsilk Thee op hebt je (Superfood-) Ontbijtdrank (deze stap is optioneel, maar wel van harte aanbevolen. Als je geen Superfood in huis hebt kan je deze stap vervangen door meer verse groente- en fruitsappen te drinken.)

 

Stap 5: Volg het voedings- en sapvastenprogramma zoals het hieronder beschreven staat.

 

 

 

HET VIJFDAAGSE VOEDINGS- EN SAPPROGRAMMA
Het drinken van vers geperst vruchte- of groentesap is de beste manier om je vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. En deze verse, rauwe sappen zijn ook heel belangrijk voor het reinigen en ontgiften van je hele lichaam.

DAG 1 & 5
Ontbijt: als je voor de lunch honger hebt, mag je fruit, verdund vruchtensap (half zuiver water*/half vruchtensap) en fruitshakes nemen. Stop 1 uur voor de lunch met het nemen van fruit en vruchtensap. Het is het beste om tijdens deze kuur fruit en groenten gescheiden te houden.

Lunch: als lunch kun je vers rauw groentesap, rauwkost (apart of in een salade), kiemen (taugé, alfalfa), potassiumbouillon en kruidenthee nemen. Je mag je saladedressings maken van olijfolie, avocado, rauwe (ongepasteuriseerde) appelciderazijn, citroensap, knoflook, uien en kruiden (vers of gedroogd).                                                                                                                     

Middagsnacks: rauwkost, verdund groentesap, kiemen, potassiumbouillon en kruidenthee. Stop alle groenten en alle groentesappen om 18.00 uur. 
                                                                             
Diner: verdunde vruchtensappen, fruit, fruitshakes, fruitsalade en kruidenthee.

DAG 2, 3 & 4
Nu beginnen de drie vastendagen. Drink minimaal 4 liter vocht per dag. En als je honger hebt: DRINK MEER!!!!                                                                               
´s Ochtends: begin met zuiver water*, de lever- en galblaasshake, de Detox Thee en de Detox Formule. Neem vervolgens je Superfood-ontbijtdrank (optioneel – kan eventueel vervangen worden door versgeperst vruchtensap).                                                                  
De rest van de ochtend: drink tot 12.00 uur verdund vruchtensap, kruidenthee en water.                       
´s Middags: neem tot 18.00 uur verdund groentesap, potassiumbouillon, kruidenthee en water.        
´s Avonds: neem 's avonds verdund vruchtesap, kruidenthee en zuiver water*.

DAG 5
Dag 5 is de dag waarop je het vasten verbreekt. Volg hetzelfde voedselprogramma als dag 1. Het verbreken van het vasten is een zeer belangrijk onderdeel van deze kuur. Kauw je voedsel langzaam en vermeng elke hap met voldoende speeksel. Eet tot je genoeg hebt, niet tot je helemaal vol zit. Je kunt altijd later nog meer eten als je nog honger hebt. Kauw alles tot een vloeibare substantie.

 

DE NIERENREINIGING EN WAT HET DOET                                                                                       
De Nierenshake en de Dandelion & Marshmallow Formula en Parsley & Cornsilk Thee hebben vele helende eigenschappen voor je urinewegen. Ten eerste spoel je, doordat je zoveel vloeistof drinkt, letterlijk je nieren door. Alleen al door meer te urineren kan je infecties en stenen uit de nieren en blaas verwijderen. Dit is erg belangrijk, met name ´s ochtends direct na het opstaan, omdat je nieren dan de hele nacht in rust zijn geweest. Waarschijnlijk heb je hierdoor ´s ochtends een hoger gehalte aan bacteriën en bezinksel in je nieren dan op andere momenten van de dag. De citrussappen in de Nierenshake voorzien je niet alleen van de nodige elektrolyten, maar zullen ook je bloed alkaliseren waardoor, zo is bewezen, urinezuur kristallen en zelfs nierstenen oplossen. Ze helpen ook slijm af te voeren en werken vochtafdrijvend, waardoor je meer gaat urineren. De kruiden in de Dandelion & Marshmallow Formula en de Parsley & Cornsilk Thee, hebben een drievoudige werking: Diuretisch, Desinfecterend en Oplossend. Kruiden als jeneverbes, Peterselie en Zea mays worden al eeuwenlang gebruikt als diuretica (vochtafdrijvers). Zelfs vandaag de dag worden ze om deze werking in medische boeken vermeld.
Sommige van deze kruiden, bijvoorbeeld Uva ursi, bevatten fytochemicaliën zoals volatiele oliën die een sterk desinfecterende werking hebben en bacteriën doden die in je nieren en blaas leven. Daardoor werken ze genezend op nier- en blaasontstekingen. Dus de Nierenshake, de Dandelion & Marshmallow Formula en Parsley & Cornsilk Thee zorgen ervoor dat je meer gaat urineren, desinfecteren de nieren en blaas en lossen bezinksel en gruis op voordat deze zich tot stenen vormen en spoelen ze ook weg.

HOE JE DE VERSE NIERENSHAKE MAAKT

Benodigdheden (voor 1 persoon):  Meng de volgende ingrediënten (met de hand of in een blender) en drink het op.

  • het sap van 1 citroen en 1 limoen

  • 1 liter zuiver water*

  • een snufje, cayennepeper

  • (eventueel - een beetje Ahornsiroop voor de smaak)                                                                                             

HOE JE DE PARSLEY & CORNSIL THEE MAAKT                                                                                                      
Schud de zak, doe ca 2 eetlepels (6 gram) in een thee ei of los theezakje. Giet daar 1 grote kop (230 ml) kokend water op en laat 10 minuten trekken. Voeg honing en/of citroensap toe naar smaak. Drink warm of koud. Gebruik steeds 6 gram thee per 230 ml water voor 1 kop thee. Dus dat is in totaal 18 gram per dag voor 3 koppen thee. Je kan ook voor de hele dag alle thee in 1 x maken, dat is dan 18 gram thee op 690 ml water.

HOE JE POTASSIUMBOUILLON MAAKT

Vul een grote soeppan met:

                                                                                                           

  • 25% aardappelschillen (van biologische aardappels die je goed gewassen hebt)                             

  • 25% wortelschillen en hele gehakte rauwe bieten                                                                         

  • 25 % gehakte uien en knoflook                                                                                                         

  • 25% selderij en groene groenten                                                                                                       

  • 1 of 2 rode pepers, of als je die niet hebt wat Cayennepeper

 

Voeg genoeg zuiver water toe zodat de groenten net onder water staan en laat alles 1 tot 4 uur op een laag vuurtje sudderen. Zeef en gooi de groenten weg; drink alleen de bouillon. Maak genoeg voor twee of drie dagen. Wat je niet direct gebruikt, kan je in de koelkast bewaren en even aan de kook brengen voor je het opdrinkt. Gebruik alleen biologische groenten! We willen geen giftige stoffen, zoals pesticiden en bestrijdingsmiddelen aan ons lichaam toevoegen terwijl we met een ontgiftingsprogramma bezig zijn. Deze bouillon zal je lichaam schoonspoelen en opbouwen. Drink er zoveel van als je wilt.

 

Aanvullende dingen die je eventueel dagelijks erbij kunt doen

Huidborstelen bevordert de circulatie en helpt gifstoffen sneller af te voeren. Zie onze website voor meer informatie.
Hydrotherapie afwisselend warme en koude douches, bijvoorbeeld 1 minuut warm (zo warm mogelijk) en 10-30 seconden koud (dus de warme kraan helemaal dichtdraaien, behalve mensen met hartklachten; zij kunnen beter lauw water in plaats van koud gebruiken). Wissel 7 keer af tussen koud en warm. Begin met warm en eindig met koud water als u dit 's ochtends doet; dit geeft energie. 's Avonds kunt u eindigen met warm water om uw lichaam te ontspannen. Ook kunt u naar de sauna gaan en daar een paar keer enkele minuten zweten afwisselen met koude douches.
Beweging 30-60 minuten cardiovasculaire training (lopen, fietsen, joggen etc) bij voorkeur in de buitenlucht. Beweging zorgt voor een goede bloedcirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren. Yoga en meditatie zijn ook van harte aanbevolen.

 

*Gebruik tijdens deze kuur bij voorkeur alleen zuiver water. Bijvoorbeeld water dat gezuiverd is door distillatie of omgekeerde osmose. (Zie voor meer informatie over waterzuivering het gedeelte over zuiver water op onze website.)
Als u geen distilleerapparaat of omgekeerd osmose filtersysteem tot uw beschikking heeft, is de goedkoopste manier om uw water te zuiveren de Brita-kan. Deze kan kost een paar tientjes en werkt met koolstoffilters die één keer per maand vervangen dienen te worden. De filters kosten een paar euro per stuk. De Brita-kan en filters zijn o.a. te koop bij de Tuinen en reform- en natuurvoedingswinkels.

 

  

 

© 2020 Copyright  Heel Natuurlijk - www.HeelNatuurlijk.nl - info@heelnatuurlijk.nl