Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Eén tot Vijfdaagse Nierenkuur

zuiverend voedselprogramma van 2 dagen (rauwe voeding) plus 3 dagen sapvasten in het midden van de vijfdaagse kuur

HOE JE DE EENDAAGSE NIERENKUUR DOET
Volg dag 1 van de Vijfdaagse Nierenkuur (stap 1 t/m 5). Herhaal de Eéndaagse Nierenkuur naar behoefte 1 x per week of 1 x per maand totdat de kruiden op zijn (dat is in totaal 10 x de Eéndaagse Nierenkuur).

HOE JE DE VIJFDAAGSE ONTGIFTINGSKUUR DOET
Deze kuur is speciaal ontworpen om vijf dagen achter elkaar te doen. Dit kan tijdens je normale werkweek, mits je het goed voorbereidt en je sapjes en maaltijden van te voren klaarmaakt. Doordeweeks ben je zo druk met je werk dat je het nauwelijks in de gaten zult hebben dat je de kuur gedaan hebt, DE TIJD ZAL VOORBIJ VLIEGEN. Je zou zelfs een voorbeeld van je collega´s die een stuk aardiger zouden zijn met een schone lever!
Je kan er ook voor kiezen om de kuur tijdens je vakantie of een lang weekend te doen als je dat fijner vindt. En voor mensen die echt heel weinig tijd hebben, kan hij zelfs verkort worden tot ééndaagse kuur.
Voor het volgen van deze kuur is het raadzaam ervoor te zorgen dat de darmen optimaal werken zodat afvalstoffen direct kunnen worden uitgescheiden. Als je last van trage stoelgang hebt, dat wil zeggen: als je minder dan 1 tot 2 x daags ontlasting hebt, raden wij je aan bij deze kuur een potje Darmformule 1 te bestellen; Darmformule 1 zal je stoelgang stimuleren en ervoor zorgen dat losgekomen afvalstoffen direct je lichaam verlaten.

Stap 1: Drink 2 glazen (ca. 500 ml) zuiver water*

Stap 2: Maak de verse Nierenshake en drink hem ’s ochtends direct op nadat je de 2 glazen water op hebt.

Stap 3: De Nieren & Blaasformule neem hiervan 3 x daags 4 capsules in met een groot glas water. Doe dit ‘s ochtends 15 minuten nadat je de verse Nierenshake op hebt. Doe dit nogmaals ’s middags tussen lunch en diner en neem de laatste dosis capsules ’s avonds.

Stap 4: Drink 1 uur nadat je de eerste 4 capsules Nieren & Blaasformule genomen hebt je (Superfood-) Ontbijtdrank (deze stap is optioneel, maar wel van harte aanbevolen. Als je geen Superfood in huis hebt kan je deze stap vervangen door vers geperst vruchtensap te drinken.)

Stap 5: Volg het voedings- en sapvastenprogramma zoals het hieronder beschreven staat.

HET VIJFDAAGSE VOEDINGS- EN SAPPROGRAMMA
Het drinken van vers geperst vruchten- of groentesap is de beste manier om je vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. En deze verse, rauwe sappen zijn ook heel belangrijk voor het reinigen en ontgiften van je hele lichaam.

DAG 1 & 5
Ontbijt: begin met stap 1, 2, 3 en 4 zoals hierboven beschreven. Als je voor de lunch honger hebt, mag je fruit, verdund vruchtensap (half zuiver water*/half vruchtensap) en fruitsmoothies nemen. Stop 1 uur voor de lunch met het nemen van fruit en vruchtensap. Het is het beste om tijdens deze kuur fruit en groenten gescheiden te houden.
Lunch: als lunch kun je vers rauw groentesap, rauwkost (apart of in een salade), kiemen (taugé, alfalfa), potassiumbouillon en kruidenthee nemen. Je mag je saladedressings maken van olijfolie, avocado, rauwe (ongepasteuriseerde) appelciderazijn, citroensap, knoflook, uien en kruiden (vers of gedroogd).                                                                                                                     
Middagsnacks: rauwkost, verdund groentesap, kiemen, potassiumbouillon en kruidenthee. Stop alle groenten en alle groentesappen om 18.00 uur. Neem tussen lunch en diner voor de tweede keer 4 capsules Nieren & blaasformule in.
Diner: verdunde vruchtensappen, fruit, fruitsmoothies, fruitsalade en kruidenthee. Neem ’s avonds ook 4 capsules Nieren & blaasformule in.

DAG 2, 3 & 4
Nu beginnen de drie vastendagen. Drink minimaal 4 liter vocht per dag. En als je honger hebt: DRINK MEER!!!!                                                                               
´s Ochtends: begin met zuiver water, de Nieren & blaasshake en de Nieren & blaasformule. Neem vervolgens je Superfood-ontbijtdrank (optioneel – kan eventueel vervangen worden door versgeperst vruchtensap).                                                                  
De rest van de ochtend: drink tot 12.00 uur verdund vruchtensap, kruidenthee en water.                       
´s Middags: neem tot 18.00 uur verdund groentesap, potassiumbouillon, kruidenthee en water. Neem tevens in de middag voor de tweede keer 4 capsules Nieren & blaasformule.      
´s Avonds: neem 's avonds verdund vruchtensap, kruidenthee en zuiver water. Neem ’s avonds voor de derde keer 4 capsules Nieren & blaasformule in met water.

DAG 5
Dag 5 is de dag waarop je het vasten verbreekt. Volg hetzelfde voedselprogramma als dag 1. Het verbreken van het vasten is een zeer belangrijk onderdeel van deze kuur. Kauw je voedsel langzaam en vermeng elke hap met voldoende speeksel. Eet tot je genoeg hebt, niet tot je helemaal vol zit. Je kunt altijd later nog meer eten als je nog honger hebt. Kauw alles tot een vloeibare substantie. Neem ’s ochtends eerst een halve liter water, daarna de verse Nierenshake en weer 3 x daags 4 capsules Nieren & blaasformule met water.

DE NIERENREINIGING EN WAT HET DOET                                                                                       
De Nierenshake en de Nieren & blaasformule hebben vele helende eigenschappen voor je urinewegen. Ten eerste spoel je, doordat je zoveel vloeistof drinkt, letterlijk je nieren door. Alleen al door meer te urineren kan je infecties en stenen uit de nieren en blaas verwijderen. Dit is erg belangrijk, met name ´s ochtends direct na het opstaan, omdat je nieren dan de hele nacht in rust zijn geweest. Waarschijnlijk heb je hierdoor ´s ochtends een hoger gehalte aan bacteriën en bezinksel in je nieren dan op andere momenten van de dag. De citrussappen in de Nierenshake voorzien je niet alleen van de nodige elektrolyten, maar zullen ook je bloed alkaliseren waardoor, zo is bewezen, urinezuur kristallen en zelfs nierstenen oplossen. Ze helpen ook slijm af te voeren en werken vochtafdrijvend, waardoor je meer gaat urineren. De kruiden in de Nieren & blaasformule, hebben een drievoudige werking: Diuretisch, Desinfecterend en Oplossend. Kruiden als jeneverbes en Zea mays worden al eeuwenlang gebruikt als diuretica (vochtafdrijvers). Zelfs vandaag de dag worden ze om deze werking in medische boeken vermeld.
Sommige van deze kruiden, bevatten fytochemicaliën zoals volatiele oliën die een sterk desinfecterende werking hebben en bacteriën doden die in je nieren en blaas leven. Daardoor werken ze genezend op nier- en blaasontstekingen. Dus de Nierenshake, de Nieren & blaasformule zorgen ervoor dat je meer gaat urineren, desinfecteren de nieren en blaas en lossen bezinksel en gruis op voordat deze zich tot stenen vormen en spoelen ze ook weg.

HOE JE DE VERSE NIERENSHAKE MAAKT
Benodigdheden (voor 1 persoon):  Meng de volgende ingrediënten (met de hand of in een blender) en drink het op.

  • het sap van 1 citroen en 1 limoen
  • 1 liter zuiver water
  • een snufje, cayennepeper
  • (eventueel - een beetje Ahornsiroop voor de smaak)                                                                                             

HOE JE POTASSIUMBOUILLON MAAKT
Vul een grote soeppan met:                                                                                                       

  • 25% aardappelschillen (van biologische aardappels die je goed gewassen hebt)                             
  • 25% wortelschillen en hele gehakte rauwe bieten                                                                         
  • 25 % gehakte uien en knoflook                                                                                                         
  • 25% selderij en groene groenten                                                                                                       
  • 1 of 2 rode pepers, of als je die niet hebt wat Cayennepeper

Voeg genoeg zuiver water toe zodat de groenten net onder water staan en laat alles 1 tot 4 uur op een laag vuurtje sudderen. Zeef en gooi de groenten weg; drink alleen de bouillon. Maak genoeg voor twee of drie dagen. Wat je niet direct gebruikt, kan je in de koelkast bewaren en even aan de kook brengen voor je het opdrinkt. Gebruik alleen biologische groenten! We willen geen giftige stoffen, zoals pesticiden en bestrijdingsmiddelen aan ons lichaam toevoegen terwijl we met een ontgiftingsprogramma bezig zijn. Deze bouillon zal je lichaam schoonspoelen en opbouwen. Drink er zoveel van als je wilt.

Aanvullende dingen die je eventueel dagelijks erbij kunt doen
Huidborstelen bevordert de circulatie en helpt gifstoffen sneller af te voeren. Klik hier voor meer informatie.
Hydrotherapie afwisselend warme en koude douches, bijvoorbeeld 1 minuut warm (zo warm mogelijk) en 10-30 seconden koud (dus de warme kraan helemaal dichtdraaien, behalve mensen met hartklachten; zij kunnen beter lauw water in plaats van koud gebruiken). Wissel 7 keer af tussen koud en warm. Begin met warm en eindig met koud water als u dit 's ochtends doet; dit geeft energie. 's Avonds kunt u eindigen met warm water om uw lichaam te ontspannen. Ook kunt u naar de sauna gaan en daar een paar keer enkele minuten zweten afwisselen met koude douches.
Beweging 30-60 minuten lichte cardiovasculaire training (wandelen, fietsen, etc) bij voorkeur in de buitenlucht. Beweging zorgt voor een goede bloedcirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren. Yoga en meditatie zijn ook van harte aanbevolen.

*Gebruik tijdens deze kuur bij voorkeur alleen zuiver water. Bijvoorbeeld water dat gezuiverd is door distillatie of een Berkefeld filter. (Zie voor meer informatie over waterzuivering het gedeelte over zuiver water op onze website.) Als je geen mogelijkheid heeft om je water te zuiveren, kan je ook water in flessen kopen en dan bij voorkeur in glazen flessen.