Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Rijpe/oudere huid

Naarmate we ouder worden, wordt de huid dunner, ze verliest haar elasticiteit en er ontstaan rimpeltjes. Ook veranderingen in de hormoonhuishouding tijdens de menopauze hebben hun weerslag op onze huid. Veel reguliere cosmeticaproducten bevatten chemische, hormoonverstorende stoffen die voor hormoonklachten kunnen zorgen (bijvoorbeeld musken ftlaten, parabenen en triclosan[1]. Het overstappen op natuurlijke lichaamsverzorgende producten, haarverf en cosmetica en het in balans brengen van de hormoonbalans, kan veel verlichting geven.

Om huidveroudering tegen te gaan is het verder belangrijk te zorgen voor een goede doorbloeding. Dit betekent; stoppen met roken, geen (of in ieder geval minder) koffie en zwarte thee drinken en suiker en junkfood vermijden. Verder zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, veel buitenlucht en voldoende nachtrust. Zorg ook voor voldoende vitaminen, mineralen en antioxidanten (selenium, vitamine A, C, E, Q10). Anti-oxidanten bestrijden vrije radicalen en gaan (huid-)veroudering tegen. Eet daarom dagelijks veel verse rauwe groenten, fruit en essentiële vetzuren (vette vis, avocado, rauwe olijf- of lijnzaadolie, rauwe noten en zaden). Ook vers geperst vruchten- en groentesap is een aanrader. Met name wortelsap is rijk aan anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan. Pas verder op met teveel zon, aangezien teveel zon de huid sneller laat verouderen. Langer dan anderhalf uur zonnen per dag is niet aan te raden. Het bruiningsproces van de huid werkt maar anderhalf uur per dag, elke minuut die u langer in de zon blijft dan dat, zorgt niet voor meer kleur, enkel voor meer rimpels! De zon is wel belangrijk voor de aanmaak van vitamine D (dat weer belangrijk is voor de opname van calcium), maar zon verstandig en met beleid.

Verzorging
Vermijd producten die synthetische ingrediënten bevatten die huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: propylene glycol, minerale oliën, SLS en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Er zijn diverse goede, natuurlijke dag- en nachtcrèmes te koop die geschikt zijn voor de rijpe huid. Van Lavera zijn er bijvoorbeeld producten die speciaal ontwikkeld zijn om huidveroudering tegen te gaan. Van Lavera is er tevens een goede oogcrème om de tere huid rondom de ogen te verzorgen (my age -zie onze webwinkel). Ook kunt u zelf het volgende recept maken:

Antirimpelbehandeling
meng 1 eetlepel (15 ml) abrikozenpitolie met 1 eetlepel amandelolie en 1 eetlepel tarwekiemolie. Doe dit in een goed afgesloten potje en schud goed. Dep dit mengsel om de ogen en op andere plekken waar zich rimpels vertonen. Doe dit dagelijks, bijvoorbeeld 's avonds voor het slapen gaan.

Referenties:

[1] "

Grote Gif(vrije) Cosmeticatest" - Stichting Natuur en Milieu / Milieudefensie, januari 2005