Cosmetica-info

 

Gifvrije cosmetica

Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica?
Natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën en natuurlijke geur en kleurstoffen, essentiële oliën en algen. Deze natuurlijke ingrediënten werken in harmonie met de huid en houden haar natuurlijke evenwicht in stand.

Voor wie is natuurlijke cosmetica van belang?
Overstappen op natuurlijke cosmetica is niet alleen van belang voor mensen met een gevoelige huid of andere huidproblemen. Geen enkele huid is blij met synthetische ingrediënten die haar afsluiten en belemmeren afvalstoffen af te voeren. Natuurlijke cosmetica respecteert uw huid en belemmert niet haar natuurlijke functies, de huid kan namelijk gewoon blijven ademen.

Zijn er nog meer voordelen van natuurlijke cosmetica?
Ja! In Europa is het namelijk wettelijk verplicht dat alle synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetische producten zitten, getest worden op dieren. Ook al staat er op een product dat het niet op dieren getest is, de afzonderlijke ingrediënten zijn dat wel! Natuurlijke cosmetica is niet getest op dieren en ook de grondstoffen zijn dat niet. Wie wil er niet mooi verzorgd uitzien en producten gebruiken die veilig zijn voor mens, dier en milieu?

Waar vind ik deze producten?
Er zijn diverse merken in Nederland die natuurlijke make-up op de markt brengen. U vindt deze merken o.a. in natuur- en reformwinkels en in onze webwinkel. Pas echter op en check altijd de ingrediëntenlijst voordat u een product koopt, want er mag al op een product staan dat het 100% natuurlijk is als er maar 1% van een natuurlijke stof in zit! Er zijn helaas veel bekende merken die het imago hebben 100% natuurlijk te zijn, terwijl zij in werkelijkheid bol staan van de chemische stofjes! Ook lang niet alle producten die bij de natuur- of reformwinkel worden verkocht zijn 100% natuurlijk. De producten die wij verkopen zijn nauwkeurig gecheckt op veiligheid van ingrediënten en bevatten geen rare stofjes die in natuurcosmetica niet thuis horen. Wij doen geen consessies; als een product verdachte stofjes bevat waarvan de veiligheid niet zonder meer bewezen is, zullen wij het niet verkopen (ook al heeft zo'n product een eko, Bdih of Natrue keurmerk).

Mooi zonder make-up
Veel vrouwen dragen een bepaalde make-up omdat ze daar ooit (vaak jaren geleden) mee begonnen zijn en zichzelf nu naakt voelen zonder dat eeuwige lijntje om de ogen of zonder rouge op de wangen. Ze realiseren zich niet dat ze er ook zonder make-up mooi en verzorgd uit kunnen zien. Als u bijvoorbeeld uw huid goed verzorgt
(zie gezichtsverzorging), uw wimpers krult (met een goede wimperkrultang) en uw wenkbrauwen een mooie natuurlijke vorm geeft door overtollige haartjes te epileren met een goed pincet (bijvoorbeeld Tweezerman), kunt u er heel verzorgd en mooi uitzien zonder dat u veel make-up nodig heeft.

Winkel Per
Filters
Categorie
Merk
 1. Purenuffstuff 1 Item
 2. Earth's Beauty 17 Items
 3. HeelNatuurlijk 13 Items
 4. Meisha 8 Items
 5. Lavera 2 Items
Bekijk als

Items 1 tot 36 van in totaal 48

Filters
 • Positie
 • Productnaam
 • Prijs
 • Geur
Positie
 1. Earth's Beauty Eyeshadow
  Beoordeling:
  70%
  Vanaf € 14,35
 2. Earth's Beauty Lipstick
  Beoordeling:
  93%
  Vanaf € 6,95
 3. Earth's Beauty Blush
  Beoordeling:
  100%
  Vanaf € 15,75
 4. Meisha Lip Gloss
  Beoordeling:
  0%
  Vanaf € 11,95
 5. Meisha Cream Blush
  Beoordeling:
  100%
  Vanaf € 9,22
 6. Meisha Cream eyeshadow
  Beoordeling:
  80%
  Vanaf € 7,95
36
 • 18
 • 36
 • 54
per pagina