Foundation & poeder

Foundation

Wat zit er eigenlijk in uw foundation?
Merken die 2-bromo-2-nitroproane-1,3-diol of quaternium 15 bevatten, kunnen u blootstellen aan formaldehyde, een irriterend giftig oplosmiddel dat niet alleen slecht voor uw huid is, maar bovendien ook giftig voor uw lichaam. Daarbij kunnen mensen met een gevoelige huid problemen ondervinden van de synthetische geurstoffen en propylene glycol, die in de meeste foundations zitten. Ze kunnen prikken op de huid. Ook TEA (triethanolamine) een veelvoorkomend ingrediënt van foundation, kan de huid irriteren. Gebruik ook geen producten die 2-bromo-2-nitroproane-1,3-diol bevatten. Ze kunnen afbreken tot formaldehyde of, onder bepaalde omstandigheden, kankerverwekkende nitrosaminen vormen. Ook TEA kan leiden tot de vorming van nitrosaminen. Vermijd verder ingrediënten die eindigen op -eth, zoals ceteareth-20. Deze stoffen kunnen verontreinigd zijn met het kankerverwekkende 1,4-dioxane. Dit geldt ook voor Polyethylene glycol of "PEG"-bestandelen. 1,4-Dioxane kan ook afbreken tot formaldehyde of formaldehyde vormen.
Als u toch foundation wilt gebruiken kies dan voor een veilig product met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Bijvoorbeeld van Earth's Beauty. Van Lavera is er ook een getinte dagcreme.
In de meeste winkels waar u natuurlijke cosmetica kunt kopen is er (gelukkig!) geen opdringerige verkoopster aanwezig om u te adviseren. Helaas dus ook niemand om u te helpen de juiste producten te kopen die bij u passen. Vandaar dat hier enkele tips volgen:

Tips
• Om de juiste kleur foundation te vinden, kunt u het beste naar de winkel gaan met een onopgemaakt gezicht. Breng een klein streepje van een aantal kleuren foundation aan op uw kaaklijn, niet op uw hand. Loop naar het raam of eventueel naar buiten (u heeft daglicht nodig) en check met een spiegeltje welke kleur exact hetzelfde is als uw eigen huidskleur (hij moet erin verdwijnen). Dit is voor u de juiste kleur.

• Let op dat u 's zomers bruiner bent en waarschijnlijk heeft u, indien u zowel zomers als 's winters foundation draagt, twee kleuren nodig: een donkere en een lichte.
• Gebruik nooit een te donkere foundation om uw huid een gezond kleurtje te geven. Dat ziet er onnatuurlijk uit. U kunt dan beter een terracottakleurige poeder over uw foundation aanbrengen of een andere speciaal Bronzing product te gebruiken (of gebruik de natural Tanning Cream van Purenuffstuff - een natuurlijke zelfbruiner zonder chemische stoffen).
• Bewaar het gebruik van foundation voor speciale gelegenheden, zelfs al bevat het product alleen natuurlijke ingrediënten, het is altijd beter voor de huid om het niet elke dag te dragen.

Camouflage-producten
In principe geldt voor camouflage hetzelfde als voor foundation: als u uw huid goed verzorgt en gezond leeft, heeft u het eigenlijk niet nodig. Als u toch bepaalde oneffenheden (littekentjes, pukkeltjes, pigmentvlekjes of donkere kringen onder de ogen) wilt camoufleren, kunt u het beste keizen voor een camouflage-product dat uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en de huid niet afsluit. Kies voor onder de ogen een tint lichter dan uw eigen huidskleur. Kies voor plekjes, pukkeltjes en andere onregelmatigheden een tint die gelijk is aan uw eigen huidskleur. Van Earth's Beauty is er een camouflage crème die heel geschikt is voor onder de ogen en ook gebruikt kan worden voor andere oneffenheden. U vindt dit product in onze webwinkel

 

Poeder

Poeder is een product dat gebruikt wordt om de huid mat te maken en glimmen tegen te gaan. Als u last heeft van een glimmende huid betekent dit dat het natuurlijke evenwicht van uw huid verstoord is. Dit kan komen door ongezond eten, roken, stress, hormoonschommelingen, medicijnen, alcohol of het gebruik van producten met agressieve ingrediënten. Zie ook gezichtsverzorging. De meeste poeders zijn op talkbasis. Talk wordt onttrokken uit het mineraal magnesium silicate (gemalen speksteen) en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid met name bij langdurige inademing. Bovendien kan talk de poriën verstoppen en de huid uitdrogen. Als alternatief kunt u in plaats van poeder een beetje maïzena gebruiken. Koop een lege poederdoos (bij professionele make-upzaken) of maak uw oude poederdoos schoon en doe hier wat maizena in. Breng aan met een grote kwast of poederdonsje. De losse poeders die wij verkopen bevatten geen talk. Zie voor meer informatie onze webwinkel 

 

Tegenwoordig worden er gelukkig steeds meer poeders op de markt gebracht die vrij zijn van talk - het slechte nieuws is dat de meeste van deze producten Bismuth Oxichloride bevatten. Bismuth Oxichloride is een witte, parelachtige kleurstof die een uidrogende en irriterende werking op de huid kan hebben. Bovendien kan bismuth oxychloride bij inademing de hersenfunctie nadelig beïnvloeden [1]. Dat is natuurlijk wel een erg hoge prijs om te betalen voor een mooi uiterlijk.

 

Rouge
Rouge of blusher kan gebruikt worden om meer kleur aan het gezicht te geven of het gezicht te "shapen". Zo kunt u bijvoorbeeld een donkere kleur rouge of bronzing powder gebruiken om uw onderkin te verdoezelen: breng wat van deze donkere kleur langs de onderkant van uw kaaklijn aan op dat gedeelte dat u wilt verdoezelen. Ook kunt u een groot voorhoofd kleiner laten lijken door langs de haargrens wat rouge aan te brengen. Verder geldt voor rouge natuurlijk ook dat u kunt het beste kiezen voor natuurlijke merken zodat u zeker weet dat ze geen kunstmatige kleurstoffen, aardolieproducten en synthetische conserveringsmiddelen bevatten die de huid kunnen irriteren. Wij verkopen losse rouge van het merk Earht's Beauty - deze rouge is in losse poedervorm zodat er geen bindstoffen en dergelijke hoeven te worden toegevoegd. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor mensen die normaal geen make-up kunnen verdragen omdat zij daar huidklachten van krijgen.

 

Tips
Gebruik nooit het kleine kwastje dat in het doosje zit! Hiermee krijgt u lelijke strepen. Koop een goede, ronde rougekwast en breng daarmee de rouge aan. U kunt ook in plaats van rouge een klein beetje roze-rode lippenstift met de vingers op de wangen aanbrengen. Dit geeft een natuurlijk effect.

 

Refentie:

 

[1] Lexicon van Cosmetich Ingrediënten - M. Schutte, Uitegevrij Lakerveld.

 

Bekijk als

10 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina