Oog make-up

Oogschaduw
De meeste oogschaduws bevatten synthetische kleurstoffen op basis van coaltar (koolteer). Deze kleurstoffen zijn zeer irriterend voor de huid en sommige zijn zelfs kankerverwekkend. Gelukkig zijn er ook oogschaduws met uitsluitend natuurlijke kleurstoffen, onttrokken uit onder andere bloemen en planten.

Wat is er te koop?
Natuurlijke oogschaduw is tegenwoordig te vinden in allerlei mooie kleuren, onder andere groen, blauw, bruin, grijs, crème en aardetinten, maar ook in goud en parelmoer (Earth's Beauty - zie onze webwinkel). Alles wat u nodig heeft, is één lichte en één donkere kleur, die bij elkaar passen. De donkere om schaduw mee te maken en de lichte als highlight. Verder kunt u kiezen voor mat of glanzend. Voor de meeste vrouwen is het overigens helemaal niet nodig om elke dag oogschaduw te dragen en is een beetje mascara en eventueel een potloodlijntje voldoende.

Mascara
Mascara is waarschijnlijk het meest gebruikte cosmetica product onder vrouwen. Er zijn allerlei soorten mascara’s te koop: voor vollere wimpers, langere wimpers en zelfs mascara’s die de wimpers beloven te krullen. U kunt er vanuit gaan dat er om deze beloftes waar te maken diverse synthetische ingrediënten nodig zijn, bijvoorbeeld petroleum, siliconenolie, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Uw ogen absorberen dit soort ingrediënten gemakkelijk en ongemerkt. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer vrouwen allergisch zijn voor mascara. En wat cosmeticafbrikanten niet willen dat u weet: modellen dragen bij reclame filmpjes voor mascara altijd valse wimpers!

Gelukkig zijn er diverse goede natuurlijke mascara's te koop zonder gevaarlijke ingrediënten. Natuurlijke mascara heeft doorgaans wel iets langer de tijd nodig om op te drogen, maar blijft net als andere mascara de hele dag zitten en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Als u mascara met chemische ingrediënten gewend bent, is het misschien in het begin even wennen en om het gewenste volume te krijgen zal u meerder laagjes mascara aan moeten brengen, maar het is zeker mogelijk om een heel mooi resultaat te bereiken. Voor de meeste vrouwen zal zwart de beste keus zijn. Heeft u een lichte huid en lichte wimpers, dan is bruin waarschijnlijk beter geschikt voor u.

Tip
Krul voordat u mascara aanbrengt eerst uw wimpers. Dit opent het oog en geeft een vrolijkere blik. Schaf een goede wimperkrultang aan (te vinden in een professionele make-up winkel zoals Mac of Backstage), er zijn een heleboel slechte wimperkrultangen op de markt die het gewoon niet doen (dat zijn de goedkope modellen van de drogist)! Let ook altijd op dat er een rubbertje op zit, zodat u uw wimpers niet kunt beschadigen.

Eyeliners en oogpotloden
Het doel van eyeliner en oogpotlood is de vorm van de ogen te benadrukken en de wimperlijn voller te maken. Dit kan bereikt worden door met een kholpotlood of een vloeibare eyeliner een lijntje tussen en boven de wimperrand te tekenen.

Veel oogpotloden (kholpotloden, ook wel kajal genoemd) bevatten echter kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en aardolieproducten. Vloeibare eyeliners bevatten daarnaast ook PVP, een verdikkingsmiddel dat uit petroleum gewonnen wordt en ook in haarlak voorkomt. Het beste is een kholpotlood of eyeliner te gebruiken waar geen agressieve petrochemicalën (oftewel chemicalën afkomstig van petroleum) in zitten, zodat er geen gevaarlijke stoffen in uw ogen terecht kunnen komen. 
Onder andere Earth's Beauty en Lavera hebben diverse kleuren oogpotloden die helemaal natuurlijk zijn en geen chemicaliën bevatten. Lavera heeft ook een mooie, zwarte vloeibare eyeliner, zie hieronder:

Bekijk als

16 items

Filters
 • Positie
 • Productnaam
 • Prijs
 • Geur
Positie
 1. Meisha Cream eyeshadow
  Beoordeling:
  80%
  Vanaf € 7,95
 2. Earth's Beauty Eyeshadow
  Beoordeling:
  70%
  Vanaf € 14,35
 3. HeelNatuurlijk Natural Eyeshadow Christina
  Beoordeling:
  100%
  Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 12,95
36
 • 18
 • 36
 • 54
per pagina