Red uw huid

Red uw huid met natuurlijke cosmetica

Is uw make-up giftig? Dat kunt u aflezen aan de conditie van uw huid. Als uw huid rood is, geïrriteerd, kleine bultjes, pukkeltjes of andere oneffenheden vertoont, kan het tijd zijn om over te stappen op natuurlijke make-up. Foundations en andere cosmeticaproducten voor het gezicht, zoals camouflage, poeder en rouge, zijn één van de grootste oorzaken van dit soort klachten. Het is dus belangrijk dat u voor producten kiest die zo min mogelijk irriterende stoffen bevatten. Richt u niet langer op het verdoezelen en camoufleren van oneffenheden, maar meer op het gezond maken van uw huid. Als u uw huid goed verzorgt (ook van binnenuit) en haar de kans geeft om te herstellen, zal u geen of in ieder geval minder make-up nodig hebben. Zie voor meer informatie ook gezichtsverzorgingzuiver watergezonde voeding en reinigingskuren.

Huidproblemen
Sommige huidproblemen kunnen ontstaan door een reactie op het dragen van make-up, bijvoorbeeld foundation, poeder of camouflage met synthetische ingrediënten. Als u regelmatig last heeft van kleine pukketjes of vlekjes en u weet niet precies hoe dat komt, kan het de moeite waard zijn over te stappen op natuurlijke cosmetica of nog beter: probeer helemaal te stoppen met het gebruik van foundation, poeder en camouflage. In het begin is dit even moeilijk en ziet de huid er juist slechter uit, doordat alle afvalstoffen worden afgevoerd. Drink veel zuiver water en wees geduldig. U zult beloond worden met een mooie, gave huid. Als u het niet ziet zitten om helemaal te stoppen met het dragen van foundation, poeder of cosmetica, kies dan in ieder geval voor natuurlijke cosmetica die vrij is van minerale olie en talk, zodat de huid kan blijven ademen. 

Als u last heeft van een vette, glimmende huid of juist een doffe/droge huid, is het tijd om te stoppen met producten die aardolie-ingrediënten (aardolieproducten) bevatten. Deze verstoren de natuurlijke vetlaag van de huid waardoor de huid dof of glimmend wordt. Ze sluiten de huid af, afvalstoffen kunnen niet meer worden afgevoerd en de huid vertoont vroegtijdige tekenen van veroudering (rimpels). Onthoud dat sommige foundations (ook dure merken) een keur aan allergenen, carcinogenen en irriterende ingrediënten bevatten waaraan u de hele dag wordt blootgesteld.

Referentie:

Save Your Complexion with Nontoxic Makeup / door David Steinman. - voor Healthy Living

Bekijk als

5 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina