Darmen

Darmreiniging

Waarom het reiningen van de darmen zo belangrijk is...

EEN KORTE LES IN LICHAAMSCHEMIE
Het menselijk lichaam is als de motor van een auto. We geven het brandstof (voeding), het heeft een pomp (het hart), een boardcomputer (hersenen), een elektrisch systeem (zenuwstelsel), oliefilter (de lever) en een uitlaatsysteem om afvalstoffen af te voeren (het darmkanaal). Elk systeem, elk orgaan, in feite elke cel van het menselijk lichaam neemt brandstof op om te functioneren en scheidt afvalproducten af. Het verwijderen van het overgrote deel van de afvalproducten wordt door de darmen gedaan.
Misschien heb je als kind, voor de grap weleens een aardappel in de uitlaat van iemands auto gestopt, de auto kon dan nog een klein stukje rijden, maar begon dan te stotteren en stopte ermee. Hetzelfde gebeurt met het menselijk lichaam als het afvoerkanaal verstopt is; je lichaam stopt er binnen een paar dagen mee en je gaat dood. Maar bij de meeste mensen is het niet verstopt, maar functioneert het alleen slecht, is het traag en gedeeltelijk geblokkeerd, wat ervoor zorgt dat je lichaam in zijn achteruit gaat en je overspoeld wordt met gifstoffen en toxisch materiaal, je slecht functioneert en ziek wordt. Bij bijna elke persoon die een westers dieet volgt, zijn de afvalproducten zich langzaam aan het ophopen in het lichaam, in het lichaamsvet, in de spieren, de organen, bijna overal in. Naar schatting heeft de gemiddelde westerling maar liefst 3 tot 4,5 kilo giftig fecaal afval (ontlasting) in zijn darmen. Dit is NIET gezond. Als de gifstoffen die niet worden uitgescheiden tot een kritieke hoeveelheid stijgt, kunnen ze bijna elke ons bekende ziekte veroorzaken. Je zwakste organen en cellen worden ziek en gaan zelfs dood. Dit is één van de meest voorkomende oorzaken van ziekte vandaag de dag in de westerse landen.

HOE KUNNEN ZO VEEL SCHIJNBAAR ONGERELATEERDE GEZONDHEIDSPROBLEMEN VEROORZAAKT WORDEN DOOR OBSTIPATIE/CONSTIPATIE?
Heb je de autokap van een auto weleens opengemaakt? en heb je toen gezien hoe er voor alles een plekje is, maar er weinig tot geen ruimte over is? als je een onderdeel wilt vervangen, moet je echt persen om er bij te kunnen. Elke vierkante centimeter onder de motorkap wordt benut en is dichtgepakt met motoronderdelen, pompen, draden, leidingen, pijpen, filters. Het is te ingewikkeld en zelfs als ik het zou begrijpen, is er bijna GEEN RUIMTE om eraan te werken. GEEN RUIMTE!
Wat willen wij hiermee zeggen? Alles heeft zijn eigen plek en ER IS GEEN RUIMTE OVER! Precies ditzelfde zie je in onze buik. Als één orgaan opzwelt of groter wordt, wordt er een ander orgaan (meestal degene die ernaast ligt) in elkaar gedrukt, samengeperst of geplet. Organen kunnen hun werk niet zo goed doen als ze geplet worden, de bloed- en lymfecirculatie, de zenuwbanen en algehele circulatie worden verstoord. Elk orgaan heeft goede circulatie nodig om voedingsstoffen te krijgen en afval af te voeren, wil het gezond zijn. Plat gedrukte, geplette organen worden ziek.

De gehele darm is zo groot, dat het in connectie staat met bijna alle belangrijke organen (behalve de hersenen) of deze aanraakt of er vlak naast ligt. De darmen raken ook de meeste belangrijke bloedvaten en zenuwen. Verstopping veroorzaakt letterlijk dat de darmen opzwellen en uitzetten. En volgens de belangrijkste medische boeken, is dit bij ons allemaal aan het gebeuren. Dus als een deel van je darmen verstopt raakt en opzwelt, verdrukt en plet het, het orgaan dat ernaast ligt. Dit kunnen de longen zijn, het hart, de lever en de galblaas, de alvleesklier, de nieren en de bijnieren, de baarmoeder, de prostaat, nogmaals, bijna elk belangrijk orgaan in het lichaam. Hierdoor komt het dat een verstopte, opgezwollen darm een bijna eindeloze reeks ziektes en problemen kan veroorzaken die er niet gerelateerd aan lijken te zijn. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de toxische ophoping van afvalproducten in de darmen die letterlijk je bloed binnenstromen en die niet alleen nabij gelegen organen, maar elk orgaan en elke cel in je lichaam infecteren en vergiftigen.

Wat is de moraal van dit verhaal?
Trage, verstopte, opgezwollen darmen, die kilo's oude ontlasting vasthouden, kunnen ofwel een nabij gelegen orgaan samendrukken waardoor ziekte ontstaat, ofwel infecties en gifstoffen afgeven die elk deel van het lichaam kunnen schaden en infecteren. Dit verklaart waarom het reiningen van de darmen een opluchting is voor je hele lichaam en ook andere problemen er een positief effect van kunnen ondervinden. Zo zijn er velen die ervaarden dat zij, na het reiningen van hun darmen minder of geen last meer hadden van klachten die in eerste instantie niets met de darment e maken leken te hebben. Bijvoorbeeld hormoonklachten, vruchtbaarheidsklachten, imuunproblemen, onderrugproblemen, ademhalingsproblemen, bloedsuikerproblemen, leverproblemen, cholesterolproblemen, urinewegproblemen, bijnierproblemen, vermoeidheidsproblemen, prostaatproblemen, spijsverteringsproblemen, circulatieproblemen in de benen en zenuwproblemen. Er komt bijna geen einde aan de lijst. Ze verbeterden hun gezondheid door hun darmen te reinigen en vonden verlichting van klachten die daar in eerte instantie niets mee te maken leken te hebben. Wij zeggen niet dat onze darmenkuur deze gezondheidsklachten kunnen genezen. Het moraal van dit verhaal is: het maakt niet uit hoever verwijderd een klacht of probleem van de darmen lijkt te zijn, reinig eerst de darmen en kijk wat er gebeurt. 

WAAROM VERTELLEN WIJ JE DAT HET REINIGEN VAN DE DARMEN JE EERSTE STAP ZOU MOETEN ZIJN?
Ten eerste: Omdat veel klachten, die in eerste instantie helemaal niets met de darmen te maken lijken te hebben, om bovengenoemde reden, kunnen verbeteren alleen maar door het doen van een Vijfdaagse Darmenontgiftingskuur.
Ten tweede: de beste manier voor wie dan ook om zijn gezondheid terug te winnen of te behouden is door regelmatig het lichaam te reinigen en te ontgiften van eventueel opgehoopte afvalstoffen. Iedereen wil ontgiften. Iedereen wil boete doen voor zijn/haar foute levensstijl. Maar voordat iemand wat voor soort ontgiftingskuur of reinigingskuur dan ook kan doen, het maakt niet uit wat voor kuur het is of van wie, moet je je er eerst van gewissen dat de afvoerkanalen open zijn en de darmen zijn als eerste aan te beurt om mee te beginnen.

Er is hier een eenvoudige reden voor. Als je een ontgiftingskuur doet, of op wat voor manier dan ook gaat detoxen zoals bijvoorbeeld: sapvasten, sauna's, sporten, enzovoorts, is het hele idee erachter dat je opgehoopte afvalstoffen uit het vetweefsel, de huid, de spieren, uit elke cel van je lichaam wilt oplossen om te lozen. Al deze afvalstoffen die verwijderd worden, ALLES, komt in je darmen terecht om vanuit daar verder afgevoerd te worden. Als je darmen traag zijn, geconstipeerd of verstopt, blijven al deze gedumpte afvalstoffen daar zitten; ZE KUNNEN ZELFS TERUG OPGENOMEN WORDEN IN HET LICHAAM! Hierdoor kan je je juist slechter gaan voelen, in plaats van beter en dat is de reden dat zoveel mensen zich verschrikkelijk voelen tijdens het doen van een ongiftingskuur en na een paar dagen ermee stoppen. Als je eerst je darmen reinigt, zou elke ontgiftingskuur leuk moeten zijn en je zou je fantastisch moeten voelen tijdens en na de kuur. Om deze twee redenen is het aan te raden om altijd eerst te beginnen met het reiningen van de darmen!

WAT IS NORMAAL POEPEN EIGENLIJK?
Normale frequentie

Als er wordt gekeken naar primitieve mensen, je weet wel, stammen die ver weg wonen van de westerse wereld en zonder alle stress die ons moderne leven met zich meebrengt. Mensen die een gemiddelde hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen en een matig eenvoudig, natuurlijk dieet hebben, bestaande uit lokaal verzameld voedsel. Deze relaxte, primitieve mensen bleken allemaal 20-30 minuten na elke hoofdmaaltijd die zij genuttigd hadden, ontlasting te hebben. Ze hurken, het komt er meteen uit, 1 minuut en ze zijn klaar. Geen bibliotheek met tijdschriften, niet persen, geen inspanning, kreunen of gebed, het kwam er gewoon moeiteloos uit. Ze bleken gemiddeld 2 tot 4 maal per dag ontlasting te hebben of 14 tot 28 maal per week. Als je dat vergelijkt met de gemiddelde Westerling met één maal ontlasting elke 1 tot 3 dagen of 2 tot 3 maal per week, dan heeft die westerling zo ongeveer 70.000 keer te weinig ontlasting heeft over zijn hele leven!

Normale consistentie

Ontlasting zou zacht en ongevormd moeten zijn, zoals pindakaas of softijs. Nu en dan kunnen er stukjes in zitten, afhankelijk van wat je gegeten hebt en hoe goed je gekauwd hebt, maar het zou in ieder geval NIET gevormd moeten zijn en het zou licht van kleur moeten zijn. Het zou er makkelijk en snel uit moeten komen, zonder dat je uren op de wc moet zitten persen.

Tekenen van verstopping:
Als je een bibliotheek nodig hebt in je wc, je weet wel, een stapel tijdschriften in de hoek, dan heb je verstopping.
Als je stopt met koffie drinken en je stoelgang stopt er ook mee, ook dan heb je verstopping en zou je een Darmenreinigingskuur kunnen overwegen.

Disclaimer
Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten, kunnen wij voor direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie, geen aansprakelijkheid aanvaarden. De informatie op deze site kan op geen enkele wijze worden beschouwd als medisch advies. Daarvoor verwijzen wij u naar een arts. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten altijd uw huisarts. Lees voor gebruik altijd de informatie op het etiket en/of de bijgeleverde handleiding.

Bekijk als

2 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina