Gezond haar

Gezond haar groeit elke dag een heel klein stukje, ongeveer 0,4 millimeter. Daarnaast glanst het mooi en vertoont het geen beschadigingen, zoals gespleten haarpunten. Helaas is niet iedereen gezegend met gezond haar…

Roos
34% van de vrouwen onder de 24 jaar en 51% van de mannen heeft wel eens last van roos. Sommige mensen hebben alleen vlak na het wassen van hun haar last van roos, meestal gaat het hier niet om roos, maar om niet goed uitgespoelde shampoo- of conditionerrestjes. Om te controleren of dit het geval is, kunt u een beetje talg van uw hoofdhuid afkrabben, dit met een beetje water in een doorzichtig potje met deksel doen en het goed schudden. Als het gaat schuimen is er geen sprake van roos, maar zijn het shampooresten! Als het niet gaat schuimen, is het roos. Roos kan allerlei oorzaken hebben. Luchtverontreiniging, stress, voeding en agressieve shampoos kunnen bijvoorbeeld een behoorlijke aanslag doen op je hoofdhuid, met jeuk en schilfers als gevolg. De meeste anti-roosshampoos bevatten Coal tar (koolteer). Dit is niet alleen een allergeen, maar ook een carcinogeen.

Is er een natuurlijke manier om van roos af te komen?
Er zijn diverse natuurlijke anti roosproducten die u kunt gebruiken, zoals de Lava aarde van Logona, de shampoos van Mistry's en de HHH Morning rain hairwater. Verder gaan wij altijd voor de totaalaanpak en raden wij aan het probleem ook van binnenuit aan te pakken. Dit houdt in: volwaardige voedingsmiddelen eten zoals vers fruit en groenten, volkoren granen, peulvruchten en voldoende vocht drinken (water, versgeperst sap, kruidenthee - vermijd melkproducten!). Vermijd verder fabrieksvoedsel en vet eten zoals vlees, kaas, olie, vette sauzen en dressings, junkfood, etc.
Spoel shampoo en conditioner altijd zeer goed uit en spoel het haar hierna na met een glas water met daaraan toegevoegd 1-2 eetlepels citroensap of appelazijn. Laat deze spoeling 1-3 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit met water. Deze spoeling herstelt de pH-waarde van uw hoofdhuid, verwijdert restjes shampoo en gaat bovendien de groei van micro-organismen en bacteriën tegen.

Beschadigd haar
Naast roos hebben ook veel mensen last van beschadigd haar. Dit kan bijvoorbeeld komen door ongezonde voeding, chemisch verven of permanenten en/of verstopte uitscheidingsorganen (darmen), waardoor er een tekort aan essentiële voedingsstoffen ontstaat en het haar dof en broos wordt. Ook stress en hormoonklachten hebben een negatieve invloed op de conditie van het haar. Daarnaast kan het gebruik van agressieve haarproducten zoals chemische haarverf en stylingproducten een behoorlijke aanslag doen op het haar.

Haaruitval
Niet alleen mannen maar ook steeds meer vrouwen hebben last van haaruitval. Stap één is in dit geval om alle chemische haarbehandelingen en producten te vermijden. Gebruik een milde, 100% natuurlijke shampoo en doe daarna de citroensapspoeling zoals hierboven beschreven. Andere zaken om aandacht aan te besteden zijn het in balans brengen van de hormonen, het vermijden van stress en zorgen voor gezonde voeding (met name mineralen uit vers fruit en groene bladgroenten zijn belangrijk, alsmede B vitaminen).

Hoe kan ik mijn haar mooier en gezonder maken?
Om de conditie van uw haar te verbeteren zal u het snelste resultaat boeken door over te stappen op natuurlijke haarverzorgingsproducten en tegelijkerijd het probleem van binnenuit aan te pakken en te zorgen voor goede voeding die rijk is aan mineralen en vitaminen (vers fruit, verse groenten en vers geperst sap of Dr. Schulze's Superfood Plus, volle granen, peulvruchten, ongebrande noten en zaden, etc.). Vermijd dingen die voedingsstoffen uit het lichaam wegroven zoals alchol, roken, stress, junkfood, suiker, witmeelproducten, junkfood en fabrieksvoedsel. Drink voldoende vocht (water, kruidenthee, verse sappen) en zorg dagelijks  voor voldoende lichaamsbeweging (wandelen is goed genoeg), frisse lucht en ontspanning. Mocht dit geen verbetering geven, dan kunt u overwegen het lichaam een handje te helpen en enkele reinigingskuren te volgen.

In de rubriek recepten vindt u ook enkele recepten voor het zelf maken van natuurlijke haarverzorgingsproducten en maskers die de conditie van uw haar kunnen verbeteren.

Bekijk als

Items 1 tot 36 van in totaal 47

Filters
 • Positie
 • Productnaam
 • Prijs
 • Geur
Positie
 1. PNS Shampoo - Dry Scalp
  Beoordeling:
  90%
  Vanaf € 10,70
 2. PNS Shampoo Bar (Hair & Body)
  Beoordeling:
  100%
  Vanaf € 7,70
36
 • 18
 • 36
 • 54
per pagina