Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Recepten voor natuurlijke haarverzorging

Brillantine
meng gelijke delen plantaardige glycerine en olijfolie en doe hier een scheutje wodka of graanjenever en enkele druppels etherische geraniumolie bij. Doe alles in een klein flesje. Goed schudden voor gebruik.

Haar-"lak"
doe in een verstuiver het sap van een hele citroen en vul dat aan met water. Spuit dit op het haar als versteviging en om het in model te houden. Bewaar het in de koelkast en maak om de 5 dagen nieuwe i.v.m. bederf. Een ander recept is: een beetje graanalcohol met plantaardige glycerine, water en twee druppeltjes etherische ylang ylang olie. Goed schudden voor gebruik. Experimenteer met de verhoudingen en kijk wat voor uw haartype het beste werkt (natuurlijk werkt het niet zo sterk als haarlak uit de winkel, maar het bevat in ieder geval geen schadelijke chemicaliën!).

Vochtinbrengend en voedend haarmasker
Benodigdheden: 2 wortels, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels havermout, 1 theelepel zoete amandelolie. Rasp de wortels en meng met de andere ingrediënten tot een dikke pasta. Breng dit aan op uw haar en laat enkele minuten intrekken. Spoel goed uit en was uw haar (het is nogal een kleverige pasta, dus wellicht makkelijker te gebruiken bij kort, dan bij lang haar).

Spoeling voor blond haar
Spoel blond haar na het wassen met kamille-thee. Dit versterkt de blonde kleur.

"Blondeermiddel"
breng puur citroensap aan op nat haar en laat uw haar in de zon drogen. Het werkt het beste op blond tot lichtbruin haar en alleen als de zon schijnt!

Conditioner voor droog, beschadigd haar
Verwijdert vuil en stof en herstelt gespleten haarpunten. Meng 2 eetlepels jojoba-olie met 2 theelepels arganolie en een vanillestokje. Doe dit in een flesje met schroefdop en laat minstens 3 dagen trekken. (Zet het niet in de koelkast, want dan stolt de olie!)

Breng het mengsel aan op droog haar. Kam het haar goed door en steek lang haar op om te zorgen dat vooral de haarpunten goed bewerkt worden en wikkel uw haar in een oude handdoek. Laat minstens een uur intrekken (hele nacht mag ook). Spoel uit en was uw haren. ( U kunt voor deze behandeling eventueel ook alleen jojoba-olie gebruiken als u de overig ingrediënten niet in huis heeft.)