Voeding-info

Intro

Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de staat van gezondheid waarin wij ons nu bevinden. Sommige van deze factoren hebben we zelf in de hand en op andere hebben we minder invloed. Op zaken als luchtvervuiling en erfelijke constitutie hebben wij bijvoorbeeld nauwelijks invloed, maar wat betreft voeding en lichaamsverzorgende producten die wij gebruiken hebben wij de mogelijkheid om te kiezen voor natuurlijke producten die niet belastend zijn voor ons lichaam. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat we geen extra gifstoffen binnenkrijgen die gemakkelijk te vermijden waren geweest. We krijgen immers al genoeg gifstoffen binnen die we niet kunnen vermijden!  

Hier volgen enkele tips om de hoeveelheid toxische en belstende stoffen die wij dagelijks binnenkrijgen tot een minimum terug te brengen en ons lichaam op die manier een handje te helpen gezond(-er) te worden of te blijven: 

•Drink alleen zuiver water.
•Zorg voor schone lucht in uw woon- en werkomgeving. Lucht regelmatig door, koop desnoods een luchtreinigingsapparaat. Vermijd luchtverfrissers en parfum die synthetische geurstoffen bevatten. Slaap ’s nachts met het raam open.
•Pas, indien nodig, uw eet- en drinkgedrag aan. We kunnen het ons lichaam een stuk makkelijker maken door synthetische kleur-geur- en smaakstoffen en andere toxische stoffen zoals pesticides, hormonen, etc. te vermijden en gezond te eten. Op deze manier sparen we onze spijsvertering en onze uitscheidingsorganen, waardoor we ons fitter voelen en vroegtijdige veroudering voorkomen. Kies zoveel mogelijk voor onbewerkte voedingsmiddelen. Lees meer
•Gebruik alleen huid-, haar- en lichaamsverzorgende producten en cosmetica die natuurlijke ingrediënten bevatten. Zie voor meer informatie lichaamsverzorging en cosmetica.
•Vermijd parasieten.

De volgende stap om gezond(-er) te worden of te blijven is er voor te zorgen dat afvalstoffen die zich in uw lichaam hebben opgehoopt worden uit gescheiden. Zie voor meer informatie het gedeelte over reinigingskuren.

Een ander belangrijke stap die wij kunnen nemen om onze gezondheid te waarborgen is: dagelijks zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Al onze cellen en organen zijn afhankelijk van een goede circulatie, zodat voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Als de circulatie op een bepaalde plek van ons lichaam niet goed is, met andere woorden als er ergens een blokkade is, zal de betreffende plek in ons lichaam op den duur ziek worden. Wij kunnen dit voorkomen door onze circulatie te verbeteren. Dit kan eenvoudig door voor meer lichaamsbeweging te zorgen; dagelijks 60 minuten wandelen of huishoudelijk werk is al voldoende. Als u al ergens een blokkade heeft, kunt u de circulatie nog sneller verbeteren door massage, huidborstelen of hydrotherapie toe te passen op dat lichaamsdeel. (zie voor meer informatie hierover stap 4. griep & verkoudheid). 

En tenslotte is er nog de mentale factor die van invloed is op onze gezondheid. Met name de hoeveelheid stress die wij dagelijks te verwerken krijgen, heeft effect op onze lichamelijke gesteldheid. Probeer daarom de hoeveelheid stress in uw leven te verlagen door dagelijks voor voldoende ontspannig te zorgen. Zorg er ook voor dat u regelmatig dingen doet waar u plezier in heeft, door uzelf toe te staan om te spelen en dingen te doen waar u blij van wordt. Bewaar deze dingen niet alleen voor die drie weken zomervakantie of die ene vrije dag eens in de zoveel tijd, je mag het hele jaar door genieten! Verwen jezelf, lach en maak plezier!

Winkel Per
Filters
Categorie
Merk
  1. HeelNatuurlijk 2 Items
  2. Dr. Schulze 1 Item
  3. Lekker in een potje 1 Item
Bekijk als

5 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina