Griep & verkoudheid

Er is nog steeds geen medicijn tegen griep en verkoudheid uitgevonden en ook antibiotica hebben weinig effect tegen griep, verkoudheid, keelontsteking en bronchitis. (Volgens sommige artsen is het zelfs schadelijk om antibiotica te nemen tegen deze ziektes, omdat is gebleken dat antibiotica een toename van nieuwe schadelijke bacteriën hebben veroorzaakt die resistent zijn tegen medicijnen.) Verkoudheid kan echter zo ernstig worden dat je twee weken in bed moet (of wilt) liggen. Griep kan nog langer duren; meestal heb je meerdere weken nodig om echt helemaal van een flinke griep te herstellen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de complicaties bij bronchitis en keelontstekingen.

Natuurlijke benadering
Natuurlijke geneeswijzen en reinigingskuren kunnen hier helpen. Je kunt ze zelf thuis toepassen met behulp van enkele kruiden. Ze zullen je immuunsysteem stimuleren om het virus en kwaadaardige bacteriën of infecties te bestrijden en je lichaam te versterken. Door onderstaande stappen te doorlopen kom je bovendien niet alleen van je verkoudheid of griep af; je loost ook meteen een aanzienlijke hoeveelheid opgehoopte gifstoffen en versterkt tegelijkertijd je immuunsysteem om eventuele volgende virus- en bacterieaanvallen beter te kunnen weerstaan.
De kracht van deze natuurlijke benadering van ziekte ligt in het feit dat je de griep of verkoudheid niet langer als slachtoffer lijdzaam ondergaat, maar dat je haar te lijf gaat met natuurlijke middelen en de gelegenheid aanpakt om je hele lichaam te reinigen en te versterken, om na een paar dagen gezonder dan ooit als winnaar uit de strijd te komen!

Stap 1 - Hulp is nabij: in je eigen keuken! (3 dagen durend reinigend voedingsprogramma)
Honger verkoudheid en griep uit! Ga over op het eten van vloeibaar voedsel en spoel je lichaam schoon! Zorg ervoor dat je je energieniveau en bloedsuikerspiegel op peil houdt terwijl je tegelijkertijd gifstoffen wegspoelt door over te stappen op een vloeibaar dieet van vers geperst groente- en vruchtensap, Superfood, kruidenthee, potassiumbouillon en water. Als je gewoon blijft eten terwijl je ziek bent, maakt het spijsverteringsproces het simpelweg erger dan het al is, doordat er meer afvalstoffen bijkomen waar je lichaam vanaf moet. Fruit- en groentesappen zijn vloeibare voedsel-'bommetjes' die snel en zonder veel energieverlies direct door je lichaam kunnen worden opgenomen. Daardoor houdt je lichaam energie over voor de echt belangrijke dingen op dit moment: het bestrijden van de ziekte. Gebruik indien mogelijk alleen groente en fruit van biologische teelt, hoe minder gifstoffen je binnenkrijgt, hoe sneller je zult genezen.

Houd jezelf warm, met name in de winter; neem een klein beetje vast voedsel (fruit, avocado, gestoomde of gekookte groente, salade of volle granen) als je echt heel veel honger hebt of houd je slechts één dag in plaats van drie dagen aan het vloeibare voedselprogramma. (drie dagen is natuurlijk beter!)

Dus... neem een sapcentrifuge en een soeppan en ga aan de slag!

Drink tussen de 1,5 en 2 liter per dag van onderstaande twee recepten en drink in totaal 4 liter vloeistof per dag (sappen, bouillon, kruidenthee, water).

Recept 1: neem ¾ deel wortelen en ¼ deel appels. Maak hier sap van en voeg 50% water toe voordat je het opdrinkt. Als je het koud hebt, kun je een snufje cayennepeper, gember of zwarte peper toevoegen. Voeg ook 3 teentjes knoflook toe. Dit is een must, ze voorzien je lichaam van goedaardige bacteriën die ziekmakende microben vernietigen zodra ze ermee in aanraking komen. Je kunt van deze drank zoveel drinken als je wilt. Het bevat veel vitaminen en antioxidanten en zal je lichaam helpen om snel weer gezond te worden.

Recept 2: een klassieke verkoudheids- en griepremedie is potassiumbouillon. Je maakt deze als volgt: Vul een grote soeppan met:

 • 25% aardappelschillen (van biologische aardappels die je goed gewassen hebt)
 • 25% wortelen met schil en hele gehakte rauwe bieten
 • 25 % gehakte uien en knoflook
 • 25% selderij en groene groenten

Voeg naar smaak cayennepeper toe. Voeg genoeg zuiver water toe zodat de groenten net onder water staan en laat alles 1 tot 4 uur op een laag vuurtje sudderen. Zeef en gooi de groente weg; drink alleen de bouillon. Maak genoeg voor twee dagen. Gebruik alleen biologische groenten! We willen geen giftige stoffen, zoals pesticiden toevoegen aan ons lichaam terwijl we met een ontgiftingsprogramma bezig zijn. Deze bouillon zal je lichaam schoonspoelen en opbouwen.

Stap 2 - Darmen eerst!
Zorg er in elk geval voor dat je darmen in beweging blijven. Het heeft geen zin om al deze stappen te ondernemen terwijl je darmen niet in staat zijn om afvalstoffen af te voeren. Neem Darmformule 1 als je minder dan 2-4 x per dag ontlasting hebt. Als je geen Darmformule 1 in huis hebt, kun je ook laxeerkruidenthee met Sennablad nemen.

Stap 3 - Het bewegings- en circulatieprogramma
Blijf in beweging! Pas de intensiteit van je training aan, maar stop niet helemaal met bewegen (behalve als je echt uitgeput bent). Luister naar je lichaam. Door te blijven bewegen, blijf je goed en diep ademhalen en stimuleer je je lymfesysteem (immuunsysteem) en bloedcirculatie. Dit zal je herstel versnellen en je immuunsysteem stimuleren om je ziekte sneller uit te schakelen. Frisse, schone lucht is essentieel! Houd tenminste één raam in je huis open, ook al vriest het buiten dat het kraakt, je hebt frisse lucht nodig. Ga een blokje om, adem diep in en uit en zorg dat je een beetje gaat zweten.

Stap 4 - Hydrotherapie
Oftewel: watertherapie bestaande uit het nemen van afwisselend warme en koude douches. Je doet dit als volgt:

Begin met een lekkere warme douche en draai dan, wanneer je er klaar voor bent, in één keer de warme kraan helemaal dicht zodat je een koude douche krijgt, adem diep in en uit (dat gebeurt als het goed is vanzelf!). Houd de koude douche 15 tot 30 seconden vol, je gaat er niet dood van! Schreeuw als het moet en draai na minimaal 15 seconden de warme kraan weer aan tot de douche erg warm of heet is. Houd nu de hete douche 15 tot 30 seconden vol en ga weer terug naar koud water. Doe dit 7 keer (dus 7 keer warm en 7 keer koud). Eindig met koud.
(Als je hartklachten of een zwak hart hebt, is het beter om lauw water in plaats van koud te gebruiken, om je lichaam te laten wennen. Voor erg zwakke of oude mensen geldt dat er altijd iemand in de buurt moet zijn om ze te ondersteunen en hun hand vast te houden, mocht dat nodig zijn.)
Hydrotherapie is een krachtig medicijn; het verbetert de bloed- en lymfecirculatie, laat afvalstoffen afvloeien en versterkt en regenereert het hele lichaam. Je kunt het alleen 's ochtends doen, maar je kunt het ook 's avonds nog een keer herhalen. Eindig 's ochtends altijd met koud water, hier krijg je energie van. Eindig 's avonds met warm water om je te ontspannen en voor een goede nachtrust te zorgen. Je kunt ook naar de sauna gaan en enkele malen zweten afwisselen met een koude douche.
Hydrotherapie is een essentieel onderdeel van het genezingsproces en het zal je herstel bespoedigen. Laat het koude water met name goed over je borst en keel gebied stromen, maar ook over de rest van je lichaam.

Stap 5 - Het rustprogramma
Luisteren naar wat je lichaam je vertelt en er op de juiste manier op reageren is zeker een goed idee, dus las een pauze in als je moe bent! Rust uit als je daar behoefte aan hebt. Als je daar de kans niet voor krijgt (kinderen, werk etc.) rust dan volledig uit op tijden dat het wel kan.

Stap 6 - Blijf positief
Laat al je negatieve ideeën over verkoudheid, griep en koorts gaan en neem daarvoor in de plaats positieve ideeën aan. Benader het niet als iets wat je overkomt omdat je pech hebt, maar zie het als een tijd waarop je lichaam zichzelf genezen wil en help het daarbij door te reinigen. Geniet van de nieuwe, krachtige purificatie- methoden die je toepast en heb plezier in het volgen van de stappen. Aangezien je lichaam heeft aangegeven dat het tijd is om een ontgiftingsprogramma te volgen, is dit het beste wat je kunt doen om het een handje te helpen. Je kunt het zien als een kostbaar cadeau wat je jezelf geeft!

Blijf optimistisch, vertel elke dag 20 moppen, lach, vertel iemand dat je van hem/ haar houdt en onthoud dat je een raam openhoudt om frisse lucht te krijgen. Hier wordt je vrolijker van en zo voorzie je je lichaam van voldoende ziektebestrijdende zuurstof.

Kruiden die je kunt nemen 

A. Echinacea & Zink Weeerstand formule (niet te verwarren met echinaforce)-  De formule zal je immuunsysteem een SUPER BOOST geven en je herstel aanzienlijk versnellen. Het zorgt ervoor dat er meer immuuncellen worden aangemaakt en dat deze cellen sneller hun werk doen. Klik hier voor meer informatie
B. Darmformule 1 - om je darmen te stimuleren. Lees meer
C. HeelNatuurlijk Superfood - je kan het door je fruitsap mixen of door water. Het ondersteunt de werking van Echinacea en voorziet al je cellen van de benodigde voedingsstoffen zonder dat je spijsvertering hier moeite voor hoeft te doen. Bovendien alkaliseert het je lichaam en gaat het verzuring tegen, waardoor je weer sneller gezond wordt. Neem extra Superfood, als je niet zelf vers sap kunt persen en kant-en-klare sap uit de winkel moet gebruiken). Klik hier voor meer informatie
D. Knoflook - neem 5 teentjes rauwe knoflook per dag. Je kunt het door je sap mengen of zo opkauwen (dit laatste is even doorbijten!). Van knoflook is in laboratoriumtesten bewezen dat het een zeer krachtige antivirale werking heeft. Het vernietigt diverse virussen die keelontsteking en griep veroorzaken direct wanneer het ermee in contact komt; dit zijn die virussen waar antibiotica niets tegen kan doen, zoals bijvoorbeeld mazelen, de bof, klierkoorts, waterpokken, herpes simplex#1 en # 2, herpes zoster, virale hepatitis, roodvonk, hondsdolheid etc.
E. Etherische Eucalyptus olie van goede, biologische kwaliteit kan je helpen om vrijer te ademen. Doe enkele druppels in een kom heet water om mee te stomen. Lees meer

Dan nog even dit...
Medicijnen onderdrukken symptomen en gaan REGELRECHT in TEGEN wat je lichaam probeert te doen - jou genezen - en dit kan heel gevaarlijk zijn. Onderdruk koorts bij voorkeur niet met medicijnen. Je gaat niet dood aan koorts, maar koorts onderdrukken kan levensgevaarlijk zijn. Blijf voldoende drinken. Koorts is dé manier van je lichaam om jou te genezen, niet om je nog zieker te maken. Het maakt deel uit van de immuunreactie van je lichaam en heeft als functie jou te beschermen. Bij elke graad koorts die je hebt, wordt de snelheid waarmee witte bloedcellen (je immuuncellen) zich door je lichaam kunnen verplaatsen (op weg naar de infectie om deze uit te schakelen) VERDUBBELD. Dit betekent dat als je 40 graden koorts hebt, je witte bloedcellen 64 keer zo snel bij de infectie (of virus of bacteriën) kunnen komen dan normaal. Waarom zou je ze willen afremmen door je koorts te onderdrukken?! Moderne geneeskunde heeft als doel om het ons comfortabel te maken en ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk pijn en ongemak voelen, maar de prijs die je hiervoor betaalt is dat je tegen het natuurlijke genezingsmechanisme van je lichaam ingaat. Dit geldt niet alleen voor het onderdrukken van koorts, maar ook voor het onderdrukken van overige symptomen van verkoudheid en griep: hoesten, kuchen, loopneus etc.

Koorts is nooit gevaarlijk, mits je voldoende blijft drinken en stopt met het vergiftigen van je lichaam, zodat het kan beginnen zichzelf te genezen.

Bronnen: Jill Davies (Herbshandshealing) en Dr. Richard Schulze

Disclaimer
Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten, kunnen wij voor direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie, geen aansprakelijkheid aanvaarden. De informatie op deze site kan op geen enkele wijze worden beschouwd als medisch advies. Daarvoor verwijzen wij u naar een arts. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten altijd uw huisarts. Lees voor gebruik altijd de informatie op het etiket en/of de bijgeleverde handleiding.

Bekijk als

3 items

Filters
 • Positie
 • Productnaam
 • Prijs
 • Geur
Positie
36
 • 18
 • 36
 • 54
per pagina