Faq Reinigingskuren

In deze rubriek vindt u antwoorden op vragen die klanten ons vaak stellen over de reinigingskuren

Welke kuur kan ik het beste eerst doen?
Deze vraag is eigenlijk niet 1,2,3 te beantwoorden aangezien ieder mens anders is, maar over het algemeen gelden de onderstaande aanbevelingen:

De meest logische volgorde is om met de darmenontgiftingskuur te beginnen. Dit omdat u op deze manier voorkomt dat afvalstoffen die vrijkomen tijdens één van de andere kuren direct kunnen worden afgevoerd door de darmen en dus voor klachten kunnen zorgen.

Als u echter klachten heeft waarvan u weet dat zij een specifieke oorzaak hebben, kunt u ook direct met de desbetreffende kuur beginnen. Het is wel aan te raden tijdens die kuren te zorgen voor een goede stoelgang. Gebruik daarom bij trage stoelgang naast de kuur die u gaat doen Darmformule 1 om de stoelgang te verbeteren en ervoor te zorgen dat alel afvalstoffen die loskomen tijdens de kuur, direct met de ontlasting het lichaam kunnen verlaten.

N.b.:
-voordat men aan de Tweedaagse Leverkuur gaat beginnen is het aan te raden eerst parasieten te doden (wanneer men op het onderhoudsprogramma van de parasietenkruidenkuur zit, is men altijd klaar om een tweedaagse leverkuur te doen).

-voordat men aan de Vijfdaagse Lever- en/of Nierenreiniging begint, is het aan te raden om eerst de Vijfdaagse Darmenontgiftingskuur eenmaal te hebben gedaan.
-als u zowel de Parasietenkuur als de Darmenreinigingskuur wilt doen, is het aan te raden om met de darmenreinigingskuur te beginnen.

Ik gebruik medicijnen, kan ik de reinigingskuren doen?
In principe wel, maar wij adviseren altijd om eerst even contact met uw arts op te nemen. Verder is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat Darmformule 2 minimaal 45 minuten voor of na het innemen van medicijnen dient te gebeuren (dit geldt ook voor de anticonceptie-pil). Tijdens de tweedaagse leverkuur mag men na 14.00 niet meer eten of drinken, dus als u medicijnen gebruikt die u bij de maaltijd moet innemen, dient u hier rekening mee te houden.

Verder kan het zijn dat u na het volgen van één of meerdere reinigingskuren uw medicatie moet aanpassen. Dit omdat door het volgen van reinigingskuren de opname verbetert en het lichaam efficiënter kan gaan werken. Het kan dus zijn dat u minder medicijnen nodig heeft. Houdt dit in de gaten en overleg ten alle tijde met uw arts.

Kan ik de reinigingskuren doen terwijl ik zwanger ben?
De beste volgorde zou zijn om eerst het lichaam te reiningen en dan zwanger te worden. Als u al zwanger bent, adviseren wij om te wachten tot u met borstvoeding gestopt bent voordat u aan de reinigingskuren begint. Dr. Schulze's Superfood Plus, Echinacea & thyme formula, Energirevive en Slippery Elm Plus kunnen wel tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden.

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die onze klanten ons vaak stellen over onze darmenontgiftingskuur

Moet ik mijn eten aanpassen tijdens de darmenkuur of zijn er andere dingen waar ik rekening mee moet houden?
Tijdens de darmenkuur is het aan te raden om voor voldoende lichaamsbeweging te zorgen (dit stimuleert de darmen en de circulatie), veel water te drinken (minimaal 2 liter per dag) en geen voedingsmiddelen te eten die de darmwerking vertragen of slijmvormend zijn (bijvoorbeeld vlees, melkproducten, witbrood en andere witmeelproducten, etc.). Tevens is het raadzaam zo min mogelijke toxische en stimulerende stoffen te nuttigen tijdens de kuur (zoals bijvoorbeeld alcohol, koffie, zwarte thee en witte suiker) om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en er zo min mogelijk energie verspild hoeft te worden aan het onschadelijk maken van dergelijke belastende stoffen. (Overigens zijn deze maatregels slechts adviezen en werkt de kuur ook wanneer u zich niet aan deze richtlijnen houdt, alleen duurt het dan wellicht langer voordat u het beoogde resultaat bereikt heeft.)

Mag ik ook sapvasten tijdens de kuur?
Ja, sapvasten is een hele goede methode om afvalstoffen los te maken en af te voeren en het kan prima gecombineerd worden het volgen van een reinigingskuur. Zie het meegeleverde schema voor Rauwe voeding- & Sapvasten (dat krijgt u bij de kuur als u deze bestelt).

Ik heb al eens eerder een ontslakkingskuur gedaan en ik voelde mij toen erg slap en niet lekker, kan dat bij deze kuur ook gebeuren?
Dit soort verschijnselen worden ontgiftingsverschijnselen genoemd en kunnen optreden tijdens een ontgiftingskuur wanneer de darmen niet goed werken (verstopt zitten) en losgekomen afvalstoffen niet op tijd het lichaam via de darmen kunnen verlaten. Ze komen vervolgens weer in het bloed terecht en kunnen ervoor zorgen dat u zich slecht gaat voelen en bijvoorbeeld duizelig en moe wordt of hoofdpijn krijgt.
Aangezien de darmenkuur verstopping juist tegengaat, hoeft u hier tijdens deze kuur niet bang voor te zijn. Veel water drinken bevordert de afvoer nog meer.

Ook kan het bij sommige kuren voorkomen dat u zich slap gaat voelen doordat u te weinig calorieën binnen krijgt (bijvoorbeeld tijdens een vastenkuur of een afslankdieet). Aangezien u bij deze kuur een normale hoeveelheid voedsel kunt blijven eten, zullen ook dit soort verschijnselen niet voorkomen. U kunt dan ook gewoon blijven werken en sporten tijdens deze kuur (u zal hooguit wat vaker naar de WC moeten).

Val je af van deze kuur?
De meeste mensen vallen tijdens deze kuur wel één tot enkele kilo’s af, afhankelijk van hun eetpatroon en de hoeveelheid oude ontlasting die ze uitscheiden. Als u last heeft van overgewicht, kunt u tijdens deze kuur uw eetschema eventueel zodanig aanpassen dat u extra kilo’s verliest. U kunt dit bijvoorbeeld doen door minder calorieën tot u te nemen dan u verbruikt en voornamelijk fruit, rauwkostsalades en vers geperst sap te eten en drinken in plaats van gekookt en geraffineerd voedsel.
Er zijn ook mensen die het prettig vinden om de kuur te combineren met sapvasten om zo extra af te vallen (zie voor meer informatie de meegeleverde handleiding). Alhoewel dit niet noodzakelijk is, is het wel een goede manier om overtollig gewicht te verliezen.
Verder kunnen wij de leverreinigingskuur adviseren als u last heeft van overgewicht. En uiteraard spelen lichaamsbeweging en eetgewoontes een belangrijke rol.

Voor mensen met ondergewicht geldt: vooral goed blijven eten tijdens de kuur. Bijvoorbeeld salades met avocado, bananen, dadels en gedroogde zuidvruchten, noten, zaden, kiemen, olijven, volle granen en vers geperst vruchtensap. Als de darmen grondig gereinigd zijn, zullen uiteindelijk voedingsstoffen beter worden opgenomen en zo gewichtstoename vergemakkelijken. Tevens is het bij ondergewicht raadzaam een parasietenkuur te volgen. Ook het drinken van fenegriek thee (twee koppen) per dag, kan helpen tegen ondergewicht.

Hoe vaak moet je de kuur doen?
Hoe vaak je de kuur het beste kan doen hangt af van een aantal zaken: hoe gezond bent u? Heeft u een verleden van darmkwalen? andere kwalen? Heeft u altijd gezond gegeten, of heeft u een verleden van veel vlees eten, medicijngebruik, alcohol, etc, etc.
In principe wordt aangeraden, als je nog nooit je darmen gereinigd hebt, een grondige darmreiniging te doen. Dat kan voor de ene persoon een kuur van 5 dagen zijn, voor de ander kan het nodig zijn de kuur aanvankelijk meerdere keren achter elkaar te doen, totdat hun darmen helemaal schoon zijn. Daarna kan men overschakelen op bijvoorbeeld 1 of 2x per jaar om de darmen gezond te houden. Maar er zijn niet echt strakke regels, het is meer een kwestie van beginnen met de kuur en zelf bepalen wat voor u op dat moment het beste is. Bij twijfel kunt u ons altijd mailen of bellen.

Veelgestelde vragen over de Parasietenkruidenkuur

Hoeveel kruidnagelcaspules moet ik nou per dag precies innemen?
U begint op dag 1 met 3 capsules verdeeld over de dag: 1 capsule voor het ontbijt, 1 voor de lunch en 1 voor het avondeten. Op dag 2 neemt u 3 maal daags 2 capsules voor het eten, etc.

Vanaf dag hoeft u de kruidnagelcapsuler nog maar 1 maal daags in te nemen. Als u de kuur preventief doet, neemt u 1 maal daags vor de maaltijd 3 capsules. Als u ziek bent of klachten heeft, neemt u 1 maal daags 7 capsules voor de maaltijd.

Hoe werkt de parasietenkuur voor kinderen precies?
De kuur duurt voor kinderen maximaal 6 dagen. U houdt het volwassenen programma aan, maar stopt op de dag die gelijk is aan hun leeftijd. Voor een kind van 4 jaar stopt u na dag 4 met de wormwood en de kruidnagelcapsules. Op dag 6 krijgt hij/zij een halve theelepel walnoottinctuur en dan stopt u. Voor een kind van 5 jaar stopt u na dag 5 met de wormwood en kruidnagelcapsules en op dag 6 krijgt ook hij/zij een halve theelepel zwarte walnoottinctuur.

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar houdt u het schema voor volwassen aan tot respectievelijk dag 6 tot 10. Zij krijgen 1 theelepel zwarte walnoottinctuur op dag 6. Voor kinderen van 11 tot 16 jaar houdt u het schema voor volwassenen aan tot respectievelijk dag 11 tot 16. Zij krijgen 1,5 theelepel zwarte walnoottinctuur in plaats van de 2 theelepels die op het schema voor volwassenen staat aangegeven.
N.b.: De zwarte walnoottinctuur bevat alcohol, u kunt voor kinderen deze alcohol het beste even laten verdampen door een beetje kokend water over de tinctuur te gieten, even af laten koelen en dan opdrinken (eventueel aanlengen met vruchtensap om de smaak lekkerder te maken).

Klik hier voor het schema van de parasietenkruidenkuur voor volwassenen.

Wij verkopen ook een vloeibare parasietenkruidenkuur die zeer geschikt is voor kidneren en voor mensen die geen capsules kunnen slikken. Klik hier voor het schema van de parasietenkruidenkuur vloeibaar.