Zuiver water

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water.
Per dag verliezen we ongeveer 2,5 tot 3,5 liter vocht via de ademhaling (20%), transpiratie (20%), de urine (65%) en de ontlasting (4%). Om gezond te blijven moeten dit verloren vocht dagelijks weer worden aangevuld. Aanbevolen wordt dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken. Veel mensen drinker echter te weinig en wanneer zij drinken, drinken zij voornamelijk diuretische dranken zoals koffie, zwarte of groene thee, frisdrank en alcohol. Deze dranken werken echter vochtafdrijvend en in plaats van vocht toe te voegen, onttrekken zij juist vocht aan ons lichaam! (Voor elke kop koffie heeft het lichaam twee glazen water nodig om het verloren vocht weer aan te vullen!)

Waarom is het zo belangrijk om water te drinken? Al onze cellen en onze hele stofwisseling zijn afhankelijk van water. Water fungeert als oplosmiddel en transporteur van voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen die naar de cellen moeten worden getransporteerd. Ook het afvoeren van afvalstoffen (gifstoffen, overtollige zuren, chemicaliën, etc.) kan alleen plaatsvinden als er voldoende water in het lichaam aanwezig is.

Bovendien kunnen wij ons lichaam beschermen tegen allerlei kwalen en degeneratieve ziektes (zoals kanker, hart- en vaatziektes, artritis, nier-, blaas- en galstenen, allergieën en overgewicht) en onze stoelgang regelmatig houden en onze gewrichten en huid soepel en gezond houden als wij dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter zuiver water drinken.

Maar wat is nu zuiver water?
Er zijn veel verschillende soorten water, de één zuiverder dan de andere. Hier volgt een overzicht:

 • Leidingwater. De meeste mensen in Nederland drinken gewoon leidingwater uit de kraan. Alhoewel het leidingwater in Nederland van betere kwaliteit is dan in veel andere landen en het drinken van kraanwater makkelijk en goedkoop is, kleven er een aantal grote nadelen aan. Lees hier wat iedereen zou moeten weten over de verontreinigende stoffen in het Nederlandse leidingwater.
 • Flessenwater. Vaak denkt men beter af te zijn door flessen water uit de winkel te kopen of water uit een waterkoeler te drinken. De kwaliteit van dit soort water loopt erg uiteen en vaak is dit water zelfs minder zuiver dan kraanwater! Lees meer
 • Gedestilleerd water is zeer zuiver water. Lees hier wat gedestilleerd water precies is en waarom het wordt aangeraden door diverse dokters en voedingsdeskundigen.
 • Ook water dat gereinigd is door een Omgekeerd osmose oftewel een RO systeem is zeer zuiver. Deze systemen werden al langere tijd door onder andere ziekenhuizen, limonadefabrikanten en marineschepen gebruikt en worden nu ook steeds populairder voor thuisgebruik. Lees meer
 • Verder maken veel mensen gebruik van een eenvoudige waterfilterkan bijvoorbeeld met koolstoffilter. Alhoewel dit water minder zuiver is dan gedestilleerd water of water dat gezuiverd is door omgekeerde osmose, is het beter dan het drinken van ongezuiverd kraanwater.

N.b.: veel mensen gebruiken een TDS meter om de zuiverheid van hun water te bepalen. Met een TDS meter meet je de hoeveelheid vaste stoffen per volume water (parts per million oftewel ppm). Het zegt helaas niets over de aard van deze deeltjes en of het om onschuldige deeltjes gaat die onschadelijk zijn voor de mens of om schadelijke toxines. Als je wilt weten wat er precies in je kraanwater zit, kan je een rapport opvragen bij het waterleidingbedrijf.

Bekijk als

2 items

Filters
 • Positie
 • Productnaam
 • Prijs
 • Geur
Positie
36
 • 18
 • 36
 • 54
per pagina