Faq Haarverf

N.B.: Wij adviseren om altijd eerst een proefstrengetje te proberen voordat u uw hele haar verft. Natuurlijke haarverf werkt anders dan chemisch haarverf en dus is het beter om eerst een klein beetje verf op het lichtste of meest grijze gedeelte van uw haar te testen zodat u kunt bepalen of dit de haarkleur is die u wenst. Hiervoor mengt u een theelepel haarverfpoeder met 30 ml kokend water. 

Ik heb een allergische reactie gehad op chemische haarverf, kan ik jullie haarverf wel gebruiken?
Wij adviseren in dit geval om even te wachten tot de symptomen van de allergische reactie verdwenen zijn voordat u plantaardige haarverf probeert. In de meeste gevallen kunnen mensen die allergisch zijn voor chemische haarverf wel tegen  onze haarverf, omdat hier geen chemicaliën inzitten, maar alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Er zijn echter ook mensen die allergisch zijn voor aardbeien en andere plantaardige stoffen, dus vandaar dat wij toch aanraden eerst een plukje in de nek te proberen. Overigens kan een allergie zomaar opeens ontstaan nadat men jarenlang zonder problemen bepaalde chemische producten zoals haarverf heeft gebruikt.

Dekt jullie verf ook op grijs haar? en welke kleur kan ik het beste gebruiken?
Voor grijs haar verkopen wij het merk Light Mountain Color the gray en ja, dit merk dekt ook de grijze haren heel goed. Het is een twee stappen proces dat speciaal ontwikkeld voor grijs haar.
De andere merken die wij verkopen, Sante en Logona Color creme, dekken niet altijd goed op grijs haar. De kleur pakt wel enigszins op grijs haar, maar de grijze haren blijven altijd iets lichter dan de niet grijze haren. Sommige mensen vinden dit juist mooi, omdat het eindresultaat subtieler is en minder hard oogt dan egaal dekkende haarverf, maar als je een egaal resultaat wilt zonder grijze haren (zoals bij chemische haarverf ook het geval is), is Light Mountain Color the gray de enige 100% natuurlijke optie die volledige grijsdekking geeft.

en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Voor Light Mountain Color the Gray geldt: kies voor het mooiste resultaat een kleur verf die zo dicht mogelijk bij uw natuurlijke haarkleur ligt. Kies bij twijfel liever een lichtere dan een donkerdere kleur. Met natuurlijke haarverf kunt u namelijk het haar wel donkerder, maar niet lichter maken. Dus als het eindresultaat te licht is, kunt u wel met een donkerdere kleur eroverheen, maar als het resultaat te donker is, kunt u het met natuurlijke haarverf niet lichter maken. Klik hier voor de kleurkaart van Color the Gray. Bij twijfel kunt u ons altijd even mailen of bellen.

Voor de merken Sante en Logona Color creme geldt: pure rode Henna dekt  het beste op grijs haar, maar aangezien niet iedereen deze kleur voor zichzelf geschikt vindt, volgt hieronder ons kleuradvies voor blond tot donkerbruin haar. Voor de merken Sante en Logona geldt dat de kleuren eerder wat lichter uitpakken dan dat u met chemische verf gewend bent, kies bij deze merken dus eerder een tintje donkerder dan te licht.

Voor blond haar met 30% grijs, raden wij Logona Colorcreme Koperblond of Indian summer, of plantaardige haarverf Sante Roodblond, Natuurrood of Koperrood aan.
Voor licht- tot middelbruin haar met 30% grijs, kunt u alle kleuren van de Logona Colorcreme gebruiken. Of van Sante Haarverf de kleuren Terra, Kastanjebruin of Notenbruin. Of Light Moutain Light brown.
Als uw haar donkerbruin of zwart is en u enkele grijze haren wilt bedekken, kunt u voor Logona Color creme teak kiezen. Of u kunt een combinatie van 50% zwarte en 50% rode henna (natuurrood en zwart van Sante of Red en Black van Light mountain Color & Conditioner) maken om een donkerbruine kleur te verkrijgen. Of kieze voro Light moutain Color the gray dark brown of Chestnut.
Als uw haar helemaal grijs is en u vroeger van nature blond of donkerblond was, kunt u het haar met Kastanjebruin, Notenbruin of Terra verven om het haar een goudblonde tot middeldblonde gloed te geven.
Als uw haar helemaal grijs is en u een bruine tint als eindresultaat wenst, raden wij u aan eerst het haar met Sante Kastanjebruin te verven en vervolgens het haar nogmaals te verven met Sante Terra. Of kies voor Light Mountain Color the gray light brown, medium brown of dark brown.
Tevens is het aan te raden bij grijs haar de verf aan te maken met sterke zwarte thee i.p.v met gekookt water. Hierdoor verdiept de kleur en pakt hij beter.
Zie voor meer informatie hier de kleurkaart van Sante en Logona

N.B.: het is niet mogelijk om met plantaardige, 100% natuurlijke haarverf uw haar lichter te maken dan uw eigen haarkleur. Dit komt doordat er geen agressieve bleekmiddelen in zitten. Uw eigen haarkleur bepaalt dus uw eigen unieke eindresultaat en u kunt het beste kiezen voor een kleur verf die gelijk is aan uw eigen haarkleur of donkerder.

Voorbereiding om natuurlijke haarverf goed te laten pakken: Voordat het haar geverfd wordt, is het belangrijk het haar Voor Light Mountain Natural Color the Gray haarverf geldt: was het haar met een shampoo die geen sulfaten bevat. Zie SLS voor meer meer informatie. Alle shampoos in onze webwinkel zijn vrij van sulfaten.

Voor Logona Color creme en Sante haarverf geldt: het is belangrijk het haar grondig te reinigen en te wassen met een shampoo die geen SLS of siliconen bevat. Indien je een niet natuurlijke shampoo en of haarstylingsproducten van een regulier merk uit drogist, supermarkt of van de kapper gebruikt heb je grote kans dat daar siliconen en sulfaten (SLS) inzitten. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige verf moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met bijvoorbeeld lava aarde, of een voorbehandeling te verwijderen. U herkent siliconen in uw haarverzorgingsproducten aan de "cone" achtervoeging (dimethicone, of cyclomethicone). Als je kiest voor natuurlijke haarverf, is het aan te raden over te stappen op 100% natuurlijke shampoo en haarverzorgingsproducten zonder siliconen.

OVERIGE VEELGESTELDE VRAGEN

Mijn haar is nu nog geverfd met chemische verf maar ik wil overstappen op natuurlijke verf, hoe kan ik dit het beste doen?
Wanneer natuurlijke haarverf gebruikt wordt op chemisch geverfd haar, kan dit een ander kleurresultaat geven. Daarom adviseren wij eerst even een plukje haar als proef te verven voordat u het hele haar verft. Als het goed en de kleur bevalt, kunt u ook de rest van uw haar verven en anders raden wij u aan eerst alleen de uitgroei te verven en de chemische verf te laten uitgroeien.

Hoe weet ik dat jullie verf echt helemaal natuurlijk is? Ik ben namelijk allergisch voor phenylenediamine, zit deze stof echt niet in jullie haarverf?
Nee! De haarverf die wij verkopen bevat alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten en geen phenylenediamine of andere chemische bestanddelen die vaak in haarverf voorkomen. Een complete ingrediëntenlijst vindt u bij de haarverfproducten in onze webwinkel.

Wat is het verschil tussen de Colorcremes en de plantaardige poederhaarverf van Sante?
In principe is de Colorcreme hetzelfde als de plantaardige poederhaarverf, het enige verschil is dat de Colorcreme klaar voor gebruik is en u deze niet zelf hoeft aan te maken met water. Het voordeel van de Colorcremes is dus dat het minder geklieder is. Bovendien heeft de Colorcreme een verbeterde grijsdekking. De Logona Colorcremes bevatten wel iets meer ingrediënten dan de losse poederhaarverf, dus mensen met allergieën raden wij altijd aan voor de losse poederhaarverf van sante of Light Mountain te kiezen.

Wat is het verschil tussen de verf van Light Mountain Color the gray, Sante en Logona Color creme?
De verf van Sante en Light Mountain zijn niet geparfumeerd en daarom zeer geschikt voor mensen die geen parfum kunnen verdragen of een extra gevoelige (hoofd-)huid hebben. De verf van Light mountain Color the gray heeft een perfecte grijsdekking. Logona en Sante hebben een minder goede grijsdekking (ze geven meer een gloed op de grijze haren, dus er blijft altijd kleurverschil tussen de grijze en niet grijze haren), maar ze zijn sneller in gebruikt (Color the gray bestaat uit een 2 stappen proces en dat kost wat meer tijd).

Kan ik jullie haarverf gebruiken tijdens mijn zwangerschap en tijdens de borstvoeding?
In tegenstelling tot chemische haarverf, is onze haarverf volkomen veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken, mits u geen specifieke allergieën of hoofdhuidklachten heeft. In dat geval raden wij aan te wachten tot uw klachten verdwenen zijn en de borstvoeding/zwangerschap is beëindigd. (Niet omdat u bij allergieën of hoofdhuidklachten geen plantaardige haarverf mag gebruiken, maar omdat het ons inziens beter is de huid eerst te laten genezen voordat er geverfd wordt!)

 

 

Bekijk als

30 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina