Gezichtsverzorging

Droge huid - Vette huid -Gecombineerde huid - Gevoelige huid - Rijpe/oudere huid

1. Zorg in de eerste plaats altijd voor een goede basisverzorging van binnenuit. Als je lichaam van binnen niet gezond is kan je er op smeren wat je wilt, maar dat is dweilen met de kraan open. Een mooie huid komt van binnenuit en daar kan geen crèmepje tegenop! Reinig je lichaam van binnenuit (zie reinigingskuren), eet gezond, doe regelmatig aan lichaamsbeweging, zorg voor voldoende buitenlucht, slaap genoeg en drink twee liter zuiver water per dag.

2. Vermijd stress. Door stress kunnen er vrije radicalen in het lichaam ontstaan die gezonde cellen kunnen beschadigen en huidveroudering en puistjes kunnen veroorzaken. Goede manieren om stress op te heffen zijn: mediteren, chi-kung-oefeningen, yoga, massage, ademhalingsoefeningen, etc.

3. Zon verstandig en met beleid. Twintig minuten tot anderhalf uur zon per dag is vaak voldoende. Langer zonnen kan voor vrije radicalen vorming zorgen waardoor rimpels en huidveroudering kunnen ontstaan. Gebruik nano-vrije zonnebrandproducten met natuurlijke zonnefilters of bescherm je huid door dunnen katoenen of linnen kleding te dragen (dat werkt als factor 15) en vermijd de zonnebank.

4. Vermijd roken en alcohol. Alcohol verwijdt de poriën, hierdoor wordt er veel vuil in opgeslagen waardoor de huid er grauw uit gaat zien. Nicotine zorgt voor een minder goede doorbloeding van de huid, afvalstoffen worden minder goed afgevoerd en de huid gaat er grauw uitzien. Bovendien vergt roken veel energie elders in het lichaam (om de schadelijke stoffen onschadelijk te maken), waardoor er minder aandacht wordt besteed aan het onderhouden en repareren van de huid. De huid zal hierdoor eerder verouderen.

5. Pas op met voedingsmiddelen die huiduitslag en pukkeltjes kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld chocola, melkproducten en vet (olie, vlees, gefrituurd voedsel, kaas, chips, koek, gebak, gebakken noten en junkfood).

6. Was de tere gezichtshuid niet te vaak en vermijd agressieve reinigingsproducten die SLS of andere synthetische ingrediënten bevatten.

7. Wees voorzichtig met peelings. Een gezonde huid die in balans is, is niet gebaat bij dit soort (vaak agressieve) behandelingen. Beperk ze dan ook tot eens per week of laat ze helemaal achterwege.

Bekijk als

4 items

Filters
  • Positie
  • Productnaam
  • Prijs
  • Geur
Positie
36
  • 18
  • 36
  • 54
per pagina