Echinacea

Voor een gezond leven en behoud van je gezondheid. Stimuleert het immuunsysteem en ondersteunt en activeert het afweersysteem

Echinacea: ondersteuner van ons immuunsysteem
Ons immuunsysteem moet vandaag de dag steeds harder werken door het toenemende aantal schadelijke stoffen waar het dagelijks mee te maken krijgt. Immuunstimulerende kruiden kunnen worden ingezet om ons immuunsysteem te ondersteunen en te stimuleren.   Een van de sterkste immuunversterkende kruiden die ons bekend is, is Echinacea. Het is dan ook het meest verkochte kruid in Nederland en Amerika. Er zijn bovendien veel medische en wetenschappelijke studies gedaan die de werkzaamheid van Echinacea als immuunondersteuner aantonen. Een voorbeeld hiervan is een publicatie in 2007 in de The Lancet Infectious Diseases waarin 14 studies naast elkaar werden gelegd. (Shah, 2007)


Kwaliteit en samenstelling
Omdat Echinacea (niet te verwarren met echinaforce) tegenwoordig zo populair is, brengt bijna iedere vitamine- en supplementenfabrikant zijn eigen Echinacea-product op de markt. Veel van deze producten bevatten echter geen of zeer weinig Echinacea en hebben waarschijnlijk niet het gewenste effect. Als een product een hoge gehalte aan actieve ingrediënten bevat, zal het zorgen voor een sterke tinteling in de mond...dat is dus ma

Gebruik
Je kunt Echinacea preventief gebruiken om het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen te helpen wanneer je niet ziek bent. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn als je je prima voelt, maar veel anderen in je omgeving griep hebben of verkouden zijn.

Of je kunt het gebruiken wanneer je je een beetje van slag of iets minder dan normaal voelt, maar er niet echt iets is waar je je vinger op kunt leggen In beide gevallen is het een goed idee om je immuunsysteem te ondersteunen.


Aanbevolen dosering voor volwassenen
Inwendig gebruik: gedurende 10 dagen 5 ml 3 - 6 maal daags innemen met water of appelsap. Vervolgens 4 dagen stoppen met de behandeling en indien nodig daarna de tiendaagse routine herhalen.

Uitwendig gebruik: Bij brandwonden een paar druppels Echinacea tinctuur mengen met een paar druppels tarwekiemolie of AloeVera Gel en dit aanbrengen op de huid. Echinacea tinctuur kan verdund ook gebruikt worden als mondwater.

 

Shah, S. A., Sander, S., White, C. M., Rinaldi, M., & Coleman, C. I. (2007). Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: A meta-analysis. The Lancet Infectious Diseases, 7(7), 473-480. doi:DOI: 10.1016/S1473-3099(07)70160-3