Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Gevoelige huid

Vermijd zoveel mogelijk huidverzorgingsproducten met synthetische ingrediënten. Vaak is een gevoelige huid het gevolg van een allergische reactie op dit soort ingrediënten die jarenlang gebruikt werden; op den duur kan de huid helemaal nergens meer tegen. Lees de informatie over dit soort ingrediënten en lees, als u make-up gebruikt, ook de informatie over natuurlijke cosmetica. Het is voor u belangrijk zoveel mogelijk te weten te komen over welke stoffen uw huid wel en niet verdraagt en producten te vinden die onschadelijk zijn voor uw huid. Bestudeer ook de etiketten van de producten die u eventueel nu al gebruikt.

Verzorging
Als u geen make-up gebruikt is alleen wassen met water of 100% natuurlijk rozenwater voldoende. Als u make-up gebruikt kunt u Logona Pur reinigingsmelk of de Foaming facewash van Purenuffstuff proberen. Deze producten bevat geen SLS (sodium lauryl sulfate) of soortgelijke agressieve wasactieve stoffen en zijn zacht genoeg voor de gevoeligste huid.
Als moisturizer kunt u een klein beetje walnoot-, kokos-, jojoba-, amandel- of andere zuivere plantaardige olie gebruiken op een nog iets vochtige huid. Als u niet dagelijks het gezicht wast, is het ook niet nodig dagelijks een moisturizer te gebruiken. Onze huid is prima in staat om zichzelf te voeden en te beschermen, zolang wij maar geen agressieve middelen op haar loslaten. Hoe minder producten u gebruikt, des te minder kans u op gevoeligheidsreacties heeft en des te mooier uw huid zal zijn. Als u liever een crème wilt gebruiken, kunt u Cream dream Unscented (ongeparfumeerd) van Purenuffstuff, of de Logona Pur vochtinbrengende crème proberen. Deze producten zijn ongeparfumeerd en speciaal samengesteld voor de allergische en/of (over-)gevoelige huid.
Verder speelt de lever een vitale rol bij het uitschakelen en onschadelijk maken van alle vreemde stoffen waar ons lichaam mee in aanraking komt. Wanneer zij verstopt zit of overwerkt is, is zij niet goed in staat om bepaalde stoffen onschadelijk te maken en te ontgiften en kan een overgevoeligheidsreactie het gevolg zijn. Klik hier voor meer informatie over de lever.