Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Over Ons 

Heelnatuurlijk.nl is in 2003 opgericht door top visagist Saskia van der Molen en haar man.

Ik, Saskia van der Molen (amsterdam, 1971) begon op mijn 24e te werken als hair & make-up artist en model. Elke dag was ik enthousiast bezig met beauty en make-up. Na enkele jaren dit werk te hebben gedaan kreeg ik echter gezondheidsklachten. Dit waren niet van die klachten waar de dokter even en pilletje tegen heeft, dus besloot ik samen met mijn man (die geneeskunde heeft gestudeerd), niet direct naar de dokter te rennen, maar zelf op onderzoek uit te gaan. In de medische vakliteratuur kwamen wij een artikel tegen over chemische stoffen in cosmetica en verzorgingsproducten en de mogelijke negatieve effecten hiervan op de gezondheid. Wat bleek? Meer dan 60% van alle producten die je op je lichaam smeert, wordt door je huid opgenomen en komt in je bloedbaan terecht! Ik schrok hier enorm van en wilde er eigenlijk niets van weten. In die tijd was er nog helemaal geen informatie hierover bekend, maar ik wist eigenlijk direct dat dit de oorzaak van mijn gezondheidsklachten was en wat mij te doen stond. Alle make-up en verzorgingsproducten gingen de deur uit, ik stopte zelf ook met het dragen van make-up en mijn man en ik gingen op zoek naar manieren om je lichaam te detoxen. Die troep moest en zou mijn lichaam uit (ook hier was nog niet veel over bekend in die tijd, we spreken hier over de jaren 90 waarin groen en eko nog helemaal niet hip en happening waren en vrijwel niemand van het woord detoxen gehoord had!). We lieten ons in diverse gerenommeerde Amerikaanse klinieken scholen in detoxmethoden, kruiden en voeding. We begonnen alles wat we geleerd hadden direct op ons eigen lichaam toe te passen en ik was verbaasd hoe goed en hoe snel het werkte! Binnen no time was ik van mijn gezondheidsklachten af, maar toen ik me weer goed voelde en weer aan het werk wilde, had ik een probleem. Welke stoffen en welke producten kon ik nou wel en niet gebruiken? Welke waren natuurlijk en veilig en welke niet? Een 2-jarig onderzoek naar cosmetische inhoudsstoffen begon. Wij verzamelden wetenschappelijke literatuur van over de hele wereld, echt alles wat we konden vinden over dit onderwerp. Om het overzichtelijk te maken, deelden we de stoffen in in twee lijsten: een lijst met veilige, natuurlijke ingrediënten (groene lijst) en een lijst met synthetische en onveilige stoffen (rode lijst). Deze lijsten waren puur voor ons eigen gebruik. Ik nam ze mee naar de natuurwinkel op zoek naar producten waar ik mee kon werken. (Ik had toen nog geen enkel vermoeden dat deze lijsten later het begin van HeelNatuurlijk.nl zouden worden!)

Ik kon en wilde niet meer terug naar de chemische merken waar ik altijd mee gewerkt had. Maar ik kwam er achter dat natuurlijke cosmetica in Nederland nagenoeg niet te vinden, zelfs niet bij de natuurwinkels. Bovendien had alles wat met eko te maken had in die tijd nog een zeer hoog geitenwollensokken gehalte, terwijl ik werkte in de mode- en artiestenwereld met de hipste beroemdheden die je maar kan bedenken (o.a. Tom Cruise, Lady Gaga, Sylvie Meis, Anouk, Ilse de Lange en vele anderen). Dat was dus een probleem. Tegelijkertijd kwam ik erachter dat het begrip “natuurlijk” helemaal nergens voor stond: een fabrikant mag het al op zijn verpakking zetten als er slechts 1% van een natuurlijke stof in zit. Dat schoot natuurlijk niet op. Daarom ging ik op zoek in het buitenland en daar vond ik wat ik zocht: echt 100% natuurzuivere cosmetica en verzorgingsproducten zonder verborgen synthetische stoffen en zonder stoffig, geitenwollen imago, van mooie, handgemaakte merken als Earth’s beauty en Purenuffstuff. Ik haalde die producten naar Nederland en kon weer aan het werk als visagist. Mijn nieuwe levensstijl zorgde op de werkvloer voor aardig wat gesprekstof. Keer op keer wilde iedereen weten waarom ik mijn eigen eten meenam, wat ik allemaal wel en niet at en waarom. Ook merkten de modellen die ik opmaakte direct op dat de producten die ik gebruikte voor hun huid, anders waren. Ze zeiden dat mijn make-up en crèmes prettig aanvoelde op hun huid, lekker roken en dat hun huid niet zo dichtgesmeerd voelde. Ook zij hadden veel vragen. Ik vertelde steeds weer mijn hele verhaal en begon modellen en artiesten te adviseren (veel van hen hebben huidproblemen door het veelvuldige gebruik van chemische make-up of darmklachten door het continue volgen van strenge diëten. Met beide had ik onderhand veel ervaring en ik wist hoe je hier op een natuurlijke manier vrij snel vanaf kon komen). Omdat er op de set niet altijd tijd was om alles uit te leggen en te vertellen, besloot ik een website te maken en alle informatie, de lijsten met goede en foute ingrediënten in cosmetica en onze kennis over detoxen op internet te zetten. Wij kozen daarvoor de naam HeelNatuurlijk.nl. Deze naam staat voor “op een natuurlijk manier je lichaam helen” en “heel natuurlijke producten zonder synthetische ingrediënten”.
Er kwam al snel interesse vanuit de tijdschriften waarvoor ik werkte en enkele interviews volgde. Daarna kregen wij zoveel mailtjes en telefoontjes van mensen uit binnen- en buitenland die de producten die ik aanraadde op onze website ook wilde kopen, dat wij besloten om een webwinkel te beginnen. Eigenlijk puur om de mensen te helpen die ons mailden en belden en in eerste instantie helemaal niet vanuit commercieel belang. Het was en is ons doel om naast het verstrekken van eerlijke informatie, zoveel mogelijk mensen in staat te stellen goede, echt veilige producten te kunnen kopen, daarom houden wij onze winstmarge laag en verspreiden wij regelmatig kortingsaanbiedingen via onze nieuwsbrief en facebook.


Tien jaar lang hebben wij zelf onze pakjes ingepakt, totdat het bedrijf zo groot was geworden dat het echt niet meer ging. Het hele logistieke proces (opslag en de verzending van de pakketjes) hebben wij op dat moment uitbesteed aan professionals, zodat wij zelf meer tijd hebben om te doen waar wij goed in zijn: het bijhouden van nieuwe ontwikkelen op het gebied van natuurlijke gezondheid en cosmetica, het vinden en ontwikkelen van nieuwe, echt 100% natuurlijke producten, het schrijven van onze informatieve nieuwsbrieven en onze blog, het beantwoorden van vragen van onze klanten over gezonde voeding, detoxen en natuurlijke cosmetica en het geven van workshops en privé consulten. En dat doen wij allemaal met veel plezier. Nog elke dag ben ik blij en dankbaar dat wij onze kennis mogen delen met anderen en dat wij hier de producten mogen verkopen die ik zelf ook gebruik en waaraan ik mede mijn gezondheid te danken heb!

Heel Natuurlijk in de media

Onkruid

naturelle

Living

Libelle

Goede Waar

Esthéticienne

Jonas