Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Het vijfdaagse voedings- en sapprogramma

Het drinken van vers geperst vruchte- of groentesap is de beste manier om je vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. En deze verse, rauwe sappen zijn ook heel belangrijk voor het reinigen en ontgiften van je hele lichaam. Dit zuiverende rauwe voedings- en sapprogramma is ontwikkeld door Dr. Schulze en is ideaal om tijdens de Vijfdaagse darmen-, nieren- en leverkuur te volgen. Het beste is om vers geperst vruchte- en groentesap met water te verdunnen. Sommige soorten groente (wortel, biet) en fruit, bevatten veel suikers en alhoewel het natuurlijke suikers zijn, is het beter om dat soort zoete sappen met water te verdunnen. Zo voorkom je extreme schommelingen in je bloedsuikerbalans.

DAG 1 & 5
Ontbijt:
als je voor de lunch honger hebt, mag je fruit, verdund vruchtesap (half zuiver water*/half vruchtesap) en fruitshakes nemen. Stop 1 uur voor de lunch met het nemen van fruit en vruchtesap. Het is het beste om tijdens deze kuur fruit en groenten gescheiden te houden.

Lunch: als lunch kun je vers rauw groentesap, rauwkost (apart of in een salade), kiemen (taugé, alfalfa), potassiumbouillon en kruidenthee nemen. Je mag je saladedressings maken van olijfolie, avocado, rauwe (ongepasteuriseerde) appelciderazijn, citroensap, knoflook, uien en kruiden (vers of gedroogd).
Middagsnacks: rauwkost, verdund groentesap, kiemen, potassiumbouillon en kruidenthee. Stop alle groenten en alle groentesappen om 18.00 uur.
Diner: verdunde vruchtesappen, fruit, fruitshakes, fruitsalade en kruidenthee.

DAG 2, 3 & 4
Nu beginnen de drie vastendagen. Drink minimaal 4 liter vocht per dag. En als je honger hebt: DRINK MEER!!!!

´s Ochtends: begin met zuiver water, Neem vervolgens je Superfood-ontbijtdrank, of, als je geen Superfood in huis hebt: vers geperst vruchtesap verdund met water.
De rest van de ochtend: drink tot 12.00 uur verdund vruchtesap, kruidenthee en water.
´s Middags: neem tot 18.00 uur verdund groentesap, potassiumbouillon, kruidenthee en water.
´s Avonds: neem 's avonds verdund vruchtesap, kruidenthee en zuiver water*.

DAG 5
Dag 5 is de dag waarop je het vasten verbreekt. Volg hetzelfde voedselprogramma als dag 1. Het verbreken van het vasten is een zeer belangrijk onderdeel van deze kuur. Kauw je voedsel langzaam en vermeng elke hap met voldoende speeksel. Eet tot je genoeg hebt, niet tot je helemaal vol zit. Je kunt altijd later nog meer eten als je nog honger hebt. Kauw alles tot een vloeibare substantie.