Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Vijfdaagse darmenontgiftingskuur

Het maakt niet uit hoe ver je huidige gezondheidsproblemen verwijderd lijken van je darmen; reinig eerst je darmen en kijk wat er gebeurt...

Onthoud: het reinigen van de darmen is de eerste stap op weg naar een betere gezondheid.

De beste manier om darmkwalen te voorkomen is het regelmatig reinigen en ontgiften van de darmen. Verder is het belangrijk de darmen te trainen om zichzelf dagelijks 2 tot 3 x te legen. Deze vijfdaagse kuur helpt je beide doelen te bereiken.

HOE JE DE KUUR DOET:
STAP 1: stel eerst vast hoe vaak je naar de wc gaat. De frequentie van je ontlasting bepaalt hoe je deze kuur moet beginnen.

BEGIN: als je momenteel 2 x of vaker per dag ontlasting hebt... kan je direct beginnen met Darmformule 2. De bedoeling is dat je 4 maal daags 5 capsules Darmformule 2 inneemt, gedurende 5 dagen (dus dat is in totaal 20 capsules Darmformule 2 per dag gedurende 5 dagen). Drink elke keer als je Darmformule 2 inneemt tevens 500 ml vocht. Dit mag water zijn (dat is het beste), maar ook vers geperst sap of kruidenthee (geen koffie, zwarte thee of groene thee, alleen pure kruidenthee).

Belangrijk: Neem elke avond tijdens of vlak na het avondeten één of meer capsules Darmformule 1. Begin met 1 of 2 capsules. Darmformule 1 zorgt ervoor dat je de volgende ochtend goed naar de wc gaat en Darmformule 2 met de verzamelde afvalstoffen uit je darmen verwijderd worden.

Als je op de tweede dag niet goed naar de wc gaat, drink dan meer die dag en neem ‘s avonds 1 capsule Darmformule 1 extra bij het avondeten. En blijf de hoeveelheid Darmformule 1 elke avond met 1 capsule verhogen tot je dagelijks minimaal 2-4 x ontlasting hebt.

STOP: als je momenteel niet elke dag ontlasting hebt...is het het beste om het rustig aan te doen en niet meteen met Darmformule 2 te beginnen. Begin in plaats daarvan alleen met Darmformule 1. Laten we er eerst voor zorgen dat je darmen beter gaan werken. Waarom? Dat is simpel: je darmen zijn al een beetje traag en verstopt. Ze zijn simpelweg niet actief genoeg om direct aan formula 2 te beginnen (daardoor zou je nu alleen maar meer verstopping krijgen).

Begin dus met 1 capsule Darmformule 1 bij je avondeten in te nemen. Het is het beste als je deze formule bij wat eten inneemt. Als je de volgende ochtend niet goed naar de wc gaat of helemaal niet, voer dan de dosis op en neem die avond bij je avondeten 2 capsules Darmformule 1. Ga door met de dosis elke dag met 1 capsule te verhogen (neem ze altijd alleen bij het avondeten in) totdat je de volgende dag complete ontlasting hebt. Complete ontlasting houdt in dat je meer ontlasting hebt dan normaal of dat je meerdere keren (2-3) achter elkaar naar de wc moet. Haast je niet om van het toilet af te komen; het kan zijn dat er nog meer komt. Je ontlasting kan ongevormd zijn, een beetje vloeibaar zelfs in het begin. Je kan ook wat krampen of gas hebben, dat is normaal.

Als je een week lang 2 x of vaker per dag ontlasting hebt, zonder dat je een dag overslaat tussendoor, mag je met Darmformule 2 beginnen (zie boven voor aanwijzingen). Je moet doorgaan met de dosis Darmformule 1 die je nu dagelijks neemt en die verhogen met 1 of 2 capsules per dag, indien nodig. Het is de bedoeling dat je dagelijks 2-4 maal ontlasting hebt gedurende het gebruik van Darmformule 2.

Om een optimaal resultaat te bereiken is het aan te bevelen de volgende dieetaanpassingen tijdens de Darmenontgiftingskuur in acht te nemen:

  • Drink veel zuiver water, kruidenthee en versgeperst groente- en vruchtensap. Drink minder koffie en zwarte thee.
  • Probeer tijdens deze kuur zo gezond mogelijk te eten. Vermijd voor het beste resultaat slijmvormende voedingsmiddelen zoals: melkproducten (yoghurt, kwark, room, kaas, etc.), witte rijst, meelproducten (pasta, bami, koek, gebak, witbrood, etc), junkfood, kant-en-klaarproducten, suiker, chocola en ander snoep. Neem in plaats daarvan meer vers fruit, groenten, noten, zaden en pitten, avocado, olijfolie, salades met een dressing van olijfolie, citroensap, kruiden en knoflook en vers geperste groente- en fruitsappen. Als u vlees eet, kies dan bij voorkeur voor biologische kip of verse vis of, (nog beter) laat het tijdens de kuur helemaal achterwege.

  • Als je het echt serieus wilt aanpakken, volg je tijdens de vijf dagen waarop je Darmformule 2 inneemt het Rauwe voeding & sapvasten schema. Klik hier voor meer informatie.

  • Zorg verder voor voldoende lichaamsbeweging (een half uur tot een uur wandelen per dag is bijvoorbeeld prima).

Disclaimer
Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten, kunnen wij voor direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie, geen aansprakelijkheid aanvaarden. De informatie op deze site kan op geen enkele wijze worden beschouwd als medisch advies. Daarvoor verwijzen wij u naar een arts. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten altijd uw huisarts. Lees voor gebruik altijd de informatie op het etiket en/of de bijgeleverde handleiding.