Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Eén- tot Vijfdaagse Leverkuur

De vijfdaagse leverreinging is een intensieve en effectieve kuur. Naast het gebruik van leverversterkende en reinigende kruiden, volg je tijdens deze kuur tevens een speciaal voedingsprogramma bestaande uit 2 dagen rauwe voeding en 3 dagen sapvasten ertussenin. Hierdoor versterk en ontgift je niet alleen je lever en galblaas, maar spoel je tegelijkertijd je hele lichaam schoon. Voor het volgen van deze kuur is het raadzaam ervoor te zorgen dat de darmen optimaal werken door eerst de darmenontgiftingskuur te volgen. Hierdoor kunnen losgekomen afvalstoffen direct uit het lichaam worden verwijderd en wordt voorkomen dat er ontgiftingsverschijnselen ontstaan. Als je geen tijd hebt om de hele darmenkuur eerst te doen, maar meteen wilt beginnen met de Leverreinigingskuur, raden wij je aan naast deze Vijfdaagse Leverkuur een potje Darmformule 1 te bestellen; Darmformule 1 kan je gebruiken om je stoelgang te stimuleren zodat afvalstoffen direct kunnen worden uitgescheiden.

N.B.: volg dag 1 van deze handleiding voor de Eéndaagse Leverkuur. Herhaal de Eéndaagse Leverkuur naar behoefte 1 x per week of 1 x per maand tot de Lever en galblaasformule capsules op zijn. Eén pot Lever en galblaasformule bevat 120 capsules en is voldoende voor 10 x de ééndaagse of 2 x de vijfdaagse leverkuur.

HOE JE DE VIJFDAAGSE ONTGIFTINGSKUUR DOET

Deze kuur is speciaal ontworpen om vijf dagen achter elkaar te doen. Dit kan tijdens je normale werkweek, mits je het goed voorbereidt en je sapjes en maaltijden van te voren klaarmaakt. Doordeweeks ben je zo druk met je werk dat je het nauwelijks in de gaten zult hebben dat je de kuur gedaan hebt, DE TIJD ZAL VOORBIJ VLIEGEN. Je zou zelfs een voorbeeld kunnen zijn voor sommige van je collega´s die een stuk aardiger zouden zijn met een schone lever!

Je kan er ook voor kiezen om de kuur tijdens je vakantie of een lang weekend te doen als je dat fijner vindt. En voor mensen die echt heel weinig tijd hebben, kan hij zelfs verkort worden tot ééndaagse kuur. Voor het beste resultaat raden wij aan de ééndaagse kuur enkele keren te herhalen. Je kan doorgaan tot het potje Lever en galblaasformule op is.

Stap 1: Drink 2 glazen (500 ml) zuiver water*
Stap 2: Maak en drink de verse Levershake en daarna Neem daarna 4 capsules Lever- & Galblaasformule met 500 ml zuiver water.
Stap 3: Drink 1 uur hierna je HeelNatuurlijk Superfood-Ontbijtdrank (optioneel, als je geen Superfood hebt, kan je deze stap vervangen door meer versgeperst groente- en/of fruitsap te drinken).
Stap 4: Volg het voedings- en sapprogramma zoals het hieronder beschreven staat.
Stap 5: Onthoud dat je later op de dag nog 2 x 4 capsules Lever & Galblaasformule moet nemen. Drink bij de inname van de capsules steeds 500 ml zuiver water.

HET VIJFDAAGSE VOEDINGS- EN SAPPROGRAMMA
Het drinken van vers geperst vruchten- of groentesap is de beste manier om je vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. En deze verse, rauwe sappen zijn ook heel belangrijk voor het reinigen en ontgiften van je hele lichaam.

DAG 1 & 5
Ontbijt:
als je voor de lunch honger hebt, mag je fruit, verdund vruchtensap (half zuiver water*/half vruchtensap) en fruitshakes nemen. Stop 1 uur voor de lunch met het nemen van fruit en vruchtensap. Het is het beste om tijdens deze kuur fruit en groenten gescheiden te houden.

Lunch: als lunch kun je vers rauw groentesap, rauwkost (apart of in een salade), kiemen (taugé, alfalfa), potassiumbouillon en kruidenthee nemen. Je mag je saladedressings maken van rauwe (ongepasteuriseerde) appelciderazijn, citroensap, rauwe honing, knoflook, uien en kruiden (vers of gedroogd). Neem in de middag tevens 4 capsules lever en galblaasformule in met een glaswater.
Middagsnacks: rauwkost, verdund groentesap, kiemen, potassiumbouillon en kruidenthee. Stop alle groenten en alle groentesappen om 18.00 uur.
Diner: verdunde vruchtensappen, fruit, fruitshakes, fruitsalade en kruidenthee. Neem 's avonds voor de derde keer 4 capsules Lever en galblaasformule in met een glas water.

DAG 2, 3 & 4
Nu beginnen de drie vastendagen. Drink minimaal 4 liter vocht per dag. En als je honger hebt: DRINK MEER!!!!

´s Ochtends: begin met zuiver water, de lever- en galblaasshake en 500 ml water met 4 capsules Lever- & Galblaas formule. Neem vervolgens je Superfood-ontbijtdrank (of vruchtensap).
De rest van de ochtend: drink tot 12.00 uur verdund vruchtensap, kruidenthee en water.
´s Middags: neem tot 18.00 uur verdund groentesap, potassiumbouillon, kruidenthee en water. Neem in de middag voor de tweede keer 500 ml water met 4 caspules Lever- & Galblaas formule.
´s Avonds: neem 's avonds verdund vruchtensap, kruidenthee en zuiver water. Neem 's avonds voor de derde keer 500 ml water met 4 caspules Lever- & Galblaas formule.

DAG 5
Dag 5 is de dag waarop je het vasten verbreekt. Volg hetzelfde voedselprogramma als dag 1. Het verbreken van het vasten is een zeer belangrijk onderdeel van deze kuur. Kauw je voedsel langzaam en vermeng elke hap met voldoende speeksel. Eet tot je genoeg hebt, niet tot je helemaal vol zit. Je kunt altijd later nog meer eten als je nog honger hebt. Kauw alles tot een vloeibare substantie.

DE LEVERREINIGING EN WAT HET DOET

De voornaamste oorzaak van lever- en galblaasziektes is een lever die overladen is met gifstoffen en toxinen afkomstig uit onze voeding, water en lucht en ook van medicijngebruik, alcohol drinken en het eten van teveel dierlijk voedsel. Al deze dingen zorgen ervoor dat de lever en galblaas overladen worden, er blokkades ontstaan en uiteindelijk verstopt raken waardoor je ziek wordt. Dit is de oorzaak van bijna alle lever- en galblaas-aandoeningen en het is tevens de oorzaak van vele kwalen, die in eerste instantie niets hiermee te maken lijken te hebben, zoals bijvoorbeeld kanker en dit zijn de dingen waar je mee moet STOPPEN.

De Lever & Galblaas Formule stimuleert de lever om meer gal te produceren en zorgt ervoor dat deze gal door de galblaas en de galbuisjes wordt gestuurd. Hierdoor worden verstopping en blokkades in de lever en galblaas opgeheven en je lever gereinigd. Dit is waar je mee moet STARTEN om je lever te reinigen en te ontgiften.

HOE JE DE LEVERSHAKE MAAKT
Mix in een blender (voor 1 persoon):

  • In de zomer/lente: 250 ml citrussap (sinaasappel, grapefruit of mandarijn). In de herfst/winter: 250 ml vers appelsap (het mag eventueel uit pak zijn, maar het moet wel biologisch zijn). Dat geldt ook voor het citrusfruit en de overige ingrediënten: ze moeten biologisch zijn.
  • Het sap van 1 citroen en 1 limoen
  • 250 ml zuiver water
  • 1-5 teentjes knoflook (begin met 1 en bouw op tot 5)
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 2 cm).

Drink deze shake binnen een paar minuten op.
Neem 15 minuten hierna 4 capsules Lever & Galblaasformule in met een glas water.

HOE JE DE POTASSIUMBOUILLON MAAKT
Vul een grote soeppan met:

  • 25% aardappelschillen (van biologische aardappels die je goed gewassen hebt)
  • 25% wortelschillen en hele gehakte rauwe bieten
  • 25 % gehakte uien en knoflook
  • 25% selderij en groene groenten
  • 1 of 2 rode pepers, of als je die niet hebt wat Cayennepeper

Voeg genoeg zuiver water toe zodat de groenten net onder water staan en laat alles 1 tot 4 uur op een laag vuurtje sudderen. Zeef en gooi de groenten weg; drink alleen de bouillon. Maak genoeg voor twee of drie dagen. Wat je niet direct gebruikt, kan je in de koelkast bewaren en even aan de kook brengen voor je het opdrinkt. Gebruik alleen biologische groenten! We willen geen giftige stoffen, zoals pesticiden en bestrijdingsmiddelen aan ons lichaam toevoegen terwijl we met een ontgiftingsprogramma bezig zijn. Deze bouillon zal je lichaam schoonspoelen en opbouwen. Drink er zoveel van als je wilt.

AANVULLENDE DINGEN DIE JE EVENTUEEL DAGELIJKS ERBIJ KAN DOEN
Huidborstelen
bevordert de circulatie en helpt gifstoffen sneller af te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Hydrotherapie afwisselend warme en koude douches, bijvoorbeeld 1 minuut warm (zo warm mogelijk) en 10-30 seconden koud (dus de warme kraan helemaal dichtdraaien, behalve mensen met hartklachten; zij kunnen beter lauw water in plaats van koud gebruiken). Wissel 7 keer af tussen koud en warm. Begin met warm en eindig met koud water als u dit 's ochtends doet; dit geeft energie. 's Avonds kunt u eindigen met warm water om uw lichaam te ontspannen. Ook kunt u naar de sauna gaan en daar een paar keer enkele minuten zweten afwisselen met koude douches.
Beweging 30-60 minuten cardio-vasculaire training (wandelen, rustig fietsen of joggen, etc) bij voorkeur in de buitenlucht. Beweging zorgt voor een goede bloedcirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren. Ook yoga en meditatie zijn goede dingen om erbij te doen.

Disclaimer
Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten, kunnen wij voor direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie, geen aansprakelijkheid aanvaarden. De informatie op deze site kan op geen enkele wijze worden beschouwd als medisch advies. Daarvoor verwijzen wij u naar een arts. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten altijd uw huisarts. Lees voor gebruik altijd de informatie op het etiket en/of de bijgeleverde handleiding.