Wat is gedestilleerd water?

Gedestilleerd water is water in zijn zuiverste vorm. Een destilleerapparaat werkt op dezelfde manier waarop regenwater ontstaat, namelijk door verdamping van het water. Het proces gaat als volgt: water wordt verhit waarbij de verontreinigingen achterblijven op de bodem van het apparaat en de zuivere waterdamp opstijgt. Hierna wordt het verdampte water opgevangen en nogmaals gereinigd door een carbonfilter. Wat overblijft is gedestilleerd water dat 100% vrij is van bacteriën, parasieten, virussen en ziektekiemen en voor 99,99% van andere vervuilende stoffen zoals zware metalen, gifstoffen en anorganische mineralen.

Het drinken van gedestilleerd water
Gedestilleerd water wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en om die reden denken veel mensen dat het niet goed is om te drinken, alle waardevolle mineralen zijn immers uit het water gehaald en zij denken dat het water nu zo "leeg" is dat het de mineralen uit hun lichaam zal spoelen. Veel mensen hebben dit vroeger in de scheikundeles geleerd. Deze theorie is echter sterk achterhaald en het tegenovergestelde blijkt waar te zijn: gedestilleerd water is het meest zuivere water dat er is en om die reden is het het gezondste water om te drinken. Het bevat immers geen anorganische mineralen (zoals kalk) meer die ons lichaam kunnen belasten en doordat het zo zuiver en dus zo leeg is, is het nog beter in staat om waardevolle voedingsstoffen en vitaminen uit voeding binnen ons lichaam te vervoeren. Natuurlijk is het ook veel beter in staat om afvalstoffen af te voeren dan onzuiver water en u hoeft niet bang te zijn dat het waardevolle mineralen uit uw lichaam wegspoelt; gedestilleerd water spoelt alleen anorganische mineralen uit ons lichaam weg (dat zijn dus de mineralen die ons lichaam niet kan gebruiken en ervoor zorgen dat er kalkafzetting in ons lichaam optreedt).

Gedestilleerd water zelf maken
Kant en klaar gedestilleerd water is weliswaar te koop bij de apotheek, maar dit water is niet bedoeld voor consumptie en bevat oplosmiddelen. In andere landen, zoals Amerika is gedestilleerd water gewoon als drinkwater bij de supermarkt te koop. In Nederland helaas niet, maar wij kunnen met behulp van een destilleerkan zelf gedestilleerd water maken. Zie voor meer informatie onze webwinkel